dimecres, 22 d’abril del 2015

MERCAT DE LA GUINEUETA. BOQUERONS FARCITS


-A veure quina de les dues arriba primer.- m’ha dit la Mon d'April's kitch
Llavors esclato a riure.
M’arriba un missatge de la Mon que diu: “He guanyat!”.
A l’instant contesto: sí ,ja et veig des del bus, ara arribo.
Les parades d’autobús, una en front de l’altre, ambdues en front mateix del #mercatdela guineueta, i comencem la visita , i comença també aquest petit projecte de l’April i la robabruta-femcuinetes.
De tant en tant escollirem un mercat….un producte….i ens posarem a escriure.

#welovewmercatsdebarcelona.

Ens aturem a la parada de l’Eduardo Funes, una pesca salada amb una miqueta de menjar preparat: bunyols de bacallà, esqueixada, bacallà a la llauna... i molt  bacallà en remull, sec, arengades, moixama.... L’Eduardo amablement surt del seu amagatall per atendre’ns, ens explica que és la tonyina de sorra que jo necessito per a fer uns pebrots farcits a la manera d’Alcoi i que la puc substituir per moixama perquè de tonyina no n’hi ha gairebé mai i a més a més s’ha de deixar desalar i perd força el gust. Amb l’April parlen de xato’s.

Unes quantes voltes pel mercat; fruites, verdures, avirams, peix, carrns, menuts, un parell de baretos, i en general gent molt amable i simpàtica, contenta de que l’April i jo els fem fotografies, a ells, al seu gènere.

Els de l’Aviram Barcelò, ens criden. –que nosaltres volem sortir a la foto, ens diu una de les dependentes, que maca. Una foto a dins la cuineta, una altre tots 3 a la parada amb els pollastrets i els conills. També fan pollastres a l’ast i venen ous.

Desprès ens parem a la Fruiteria Gonzalez. –Nena posat bé, li diu una clienta, a la dependenta, que t’estan fent una foto. Les 2 noies que venen riuen amb una mica de vergonya.



Amb l’April decidim i comprem el producte que cuinarem, un mateix producte: Boquerons comprats a la parada de Peix i maric Neus i 2 receptes diferents.

Jo faré : BOQUERONS FARCITS DE PARMESÀ ARREBOSSATS AMB OU I PANKO.

Netejo bé els boquerons i els deixo en aigua molt freda una bona estona perquè perdin tota la sang i quedin ben nets.
Ratllo formatge Parmesà en un ratllador de forats molt grans, així queda el formatge ben gruixut.

Omplo els boquerons de formatge, els paso per ou i tot seguit per panko. Ben fregidets en força oli d’oliva i espolvarejats amb un polsim de Shichimi, que és una barreixa d’espècies japoneses molt picantet.

Mireu l'altre part del projecte: Cebiche nikkei de boquerones 


8 comentaris:

  1. Que chula t'ha quedat l'entrada i que bona la recepta!!!! Molt, i molt original! Be, ara ha em començat!!! a seguir!
    M'ha encantat e nostre projecte!

    ResponElimina
  2. M'encanten els mercats! Molt bon post Montse! petons guapa!

    ResponElimina
  3. Me ha encNtado la entrada Montse y la receta !!! 😋

    ResponElimina
  4. Me gusta la idea! Una buena forma de conocer nuestros mercados, aprender de vuestra cocina y compartir unos buenos momentos juntas! Estoy segura que habrá al final una buena amistad, lo mejor de todo!

    Felicidades a las dos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias, nos conocemos hace poco pero congeniamos bien, sí lo mejor de todo, tienes razón.
      montse

      Elimina