dilluns, 8 de juny de 2015

FRICANDÓ BARIDA- LAGRIMUS- LA CERDANYA TOUR 2015



A la trobada de blogaires organitzada fantàsticament per la Montse de la cuina de la Mussola per terres ceretanes vaig conèixer a Michel Baylocq, un cuiner creatiu com ell mateix s’anomena  que ha començat un projecte de recuperació i divulgació de les propietats medicinals i culinàries de la resina d’avet conegudes durant segles per generacions i generacions de gent de muntanya i una mica oblidat, per no dir molt, per la gent de ciutat, empesa a modernitats.




Michel Baylocq i Carles Pujol,
que ens va acompanyar durant tota la trobada


Els productes, entre els que podem trobar caramels d’avet, sabons de resines, agri-dolç d’avet, lagrimopolis, licor d’avet i cervesa d’avet entre d’altres, són 100X100 naturals, fets amb pinyes d’avet de La Cerdanya (Barida).




Amb la cervesa d’avet he preparat un fricandó inspirant-me en una recepta belga que vaig tastar ara fa 3 Nadals quan vam viatjar per aquell país.






FRICANDÓ BARIDA

600 grs de vedella, si és ecològica millor, de la part de la culata.
2 cebes tallades.
1 cabeça all.
300 grs de bolets, avui he fet servir gírgoles, shimeji blanc i marrons.
Ametlles, un grapat.
1 carquinyoli.
¾ l cervesa de blat BARIDANA elaborada amb avet de la Serra del Cadí.


FEMCUINETES

  • La carn salpebrada l’enfarinem, fregim en oli d’oliva i la reservem.
  • En aquest oli fregim la ceba, tapada perquè suï i ratllem l’all. Quan estigui cuita li afegim la carn i la cervesa i abaixem el foc. Ha de coure uns ¾ d’hora.
  • Mentre posem els bolets a confitar amb els alls sense pelar, força oli a temperatura molt, molt baixa.
  • Incorporem els bolets quan faltin uns 15 minuts per acabar de coure el fricandó.
  • Quan faltin 10 minuts afegim la picada que la farem amb el grapat d’ametlles i un carquinyoli.



2 comentaris:

  1. MMmmmm....quin fricandó!!! L'haurem de provar de fer!! Sorprenent que es faci amb cervesa......
    Petons, Montse!!
    Olga

    ResponElimina
  2. sí, Olga, a Belgica fan un plat semblant que es diu Carbonade Flamande, ells l'acompanyen amb pa i mostassa.
    Molts petons guapa.

    ResponElimina