Tagine estiuenc preparat amb verduretes de temporada com el carbassó i el pebrot, però que es poden substituir per tomàquets, albergínies o les que més us agradin. Serviu-lo amb llimona que podeu exprèmer sobre el plat, li dóna molta frescor.
Tagine de corder, carbassó i pebrot
Ingredients:
- 750 grs de carn de corder tallada a daus (cuixa o espatlla desosada)
- 1 ceba
- 4 alls
- 1 culleradeta de postre de comí
- 1 culleradeta de postre de coriandre sec
- 1 tros de gingebre fresc ratllat (com una nou aprox)
- Mig manat de coriandre fresc
- 2 carbassons
- 1 pebrot vermell
- 2 tomàquets
- AOVE, 1 cullerada sopera de mantega, sal i pebre negre
- 1 llimona
Preparació:
- En una tagine o cassola que tingui la base gruixuda escalfeu 3 o 4 cullerades d'oli d'oliva i un tros de mantega. Incorporeu la ceba tallada no gaire petita, els alls picats grossos, el comí, el coriandre i el gingebre i espereu que la ceba es torni transparent.
- Afegiu la carn i una mica d'aigua fins a cobrir escassament, porteu a ebullició, baixeu el foc i tapeu. Ha de coure 1'30 h a foc molt baix (ho podeu posar al forn a 130º)
- Salpebreu i afegiu els carbassons tallats a daus molt grossos, el pebrot tallat a tires i els tomàquets sense pell ni llavors. Tapeu de nou i coeu-ho uns 15 minuts més. Les verdures han de quedar cuites però mantenint certa textura.
- Piqueu el coriandre i espolvareu per sobre amb el foc apagat.
- Serviu tot seguit amb la llimona.
Plat decorat de Ceràmiques Terraforta |
Bibliografia
- Basan, G. "Cocina marroquí, tajines i cuscús" ELFOS
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada