Ingredients:
- Quatre talls de morro de bacallà desalat
- Una ceba grossa tallada a mitges llunes
- Dues carxofes #carxofaprat
- Dos ous
- 250 grs de cigrons cuits
- Per la picada: un all, 10-12 ametlles i un grapat de pinyons
- OOVE i sal
- Julivert
- Farina integral
Preparació:
- Fregiu el bacallà enfarinat en una paella amb força oli d'oliva. Reserveu.
- En el mateix oli, que podeu colar, sofregiu la ceba fins que es caramelitzi amb una mica de sal i tapada a foc molt, molt baix.
- Mentre netegeu les carxofes, talleu-les en vertical, enfarineu-les i fregiu.
- Bulliu els ous uns 8 minuts i passeu per aigua freda. Peleu-los.
- En una cassola de fang poseu el bacallà, les carxofes, els cigrons ja cuits i feu un bull afegint una mica d'aigua o suc dels cigrons si els heu bullit a casa.
- Afegiu els ous tallats en dos.
- Feu la picada i afegiu-la amb una mica del suc de la cassola. Que cogui uns cinc minuts.
- Espolvareu julivert.
En castellano
Ingredientes:
- 4 trozos de morro de bacalao desalado
- 1 cebolla cortada muy fina
- 2 alcachofas
- 2 huevos
- 250 grs de garbanzos cocidos
- Para la picada: 1 ajo, 10-12 almendras y un puñado de piñones
- AOVE y sal
- Perejil
- Harina integral
Preparación:
- Freír el bacalao, enharinado en aceite de oliva y reservar.
- En el mismo aceite freír la cebolla, a fuego muy bajo, con un poco de sal y tapada.
- Limpiar las alcachofas, cortarlas en vertical, enharinarlas y freírlas.
- Hervir los huevos 8 minutos, y enfriar en agua fría. Pelarlos.
- En una cacerola de barro poner el bacalao, las alcachofas, los garbanzos ya cocidos y llevar a hervir con un poco de agua o líquido de hervir los garbanzos, en el caso que lo hayáis hecho en casa.
- Añadir los huevos cortados en dos.
- Hacer la picada en un mortero y añadirla a la cazuela con un poco del mismo líquido. Ha de cocer todo junto 5 minutos.
- Espolvorear con perejil.
Si si, la meva mare el feia molt semblant....deliciós Montse!!
ResponEliminaPtons Anna
si?, gràcies Anna. És fàcil i ràpid. Ha quedat bo!
Elimina