diumenge, 1 de març de 2015

BACALLÀ AMB CIGRONS I CARXOFES




És temps de Quaresma...fem bacallà, aquest cop amb cigrons, carxofa i ou dur.

Ingredients:
  • Quatre talls de morro de bacallà desalat
  • Una ceba grossa tallada a mitges llunes
  • Dues carxofes #carxofaprat
  • Dos ous
  • 250 grs de cigrons cuits
  • Per la picada: un all, 10-12 ametlles i un grapat de pinyons
  • OOVE i sal
  • Julivert
  • Farina integral

Preparació:
  1. Fregiu el bacallà enfarinat en una paella amb força oli d'oliva. Reserveu.
  2. En el mateix oli, que podeu colar, sofregiu la ceba fins que es caramelitzi amb una mica de sal i tapada a foc molt, molt baix.
  3. Mentre netegeu les carxofes, talleu-les en vertical, enfarineu-les i fregiu.
  4. Bulliu els ous uns 8 minuts i passeu per aigua freda. Peleu-los.
  5. En una cassola de fang poseu el bacallà, les carxofes, els cigrons ja cuits i feu un bull afegint una mica d'aigua o suc dels cigrons si els heu bullit a casa.
  6. Afegiu els ous tallats en dos.
  7. Feu la picada i afegiu-la amb una mica del suc de la cassola. Que cogui uns cinc minuts.
  8. Espolvareu julivert.

En castellano

Ingredientes:
  • 4 trozos de morro de bacalao desalado
  • 1 cebolla cortada muy fina
  • 2 alcachofas
  • 2 huevos
  • 250 grs de garbanzos cocidos
  • Para la picada: 1 ajo, 10-12 almendras y un puñado de piñones
  • AOVE y sal
  • Perejil
  • Harina integral

Preparación:
  1. Freír el bacalao, enharinado en aceite de oliva y reservar.
  2. En el mismo aceite freír la cebolla, a fuego muy bajo, con un poco de sal y tapada.
  3. Limpiar las alcachofas, cortarlas en vertical, enharinarlas y freírlas.
  4. Hervir los huevos 8 minutos, y enfriar en agua fría. Pelarlos.
  5. En una cacerola de barro poner el bacalao, las alcachofas, los garbanzos ya cocidos y llevar a hervir con un poco de agua o líquido de hervir los garbanzos, en el caso que lo hayáis hecho en casa.
  6. Añadir los huevos cortados en dos.
  7. Hacer la picada en un mortero y añadirla a la cazuela con un poco del mismo líquido. Ha de cocer todo junto 5 minutos.
  8. Espolvorear con perejil.

2 comentaris:

  1. Si si, la meva mare el feia molt semblant....deliciós Montse!!
    Ptons Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. si?, gràcies Anna. És fàcil i ràpid. Ha quedat bo!

      Elimina