divendres, 22 de maig del 2015

ARRÒS DE MUNTANYA AMB BACALLÀ



Aquell matí caminava sense gaire esma cap a una trobada laboral obligatòria i de cop rebo un missatge d'un noi que tinc al facebock.
-si vols et puc apropar uns quants productes i em fas un plat.
-òndia, sí.
-ja anirem parlant.
Ja m'ha alegrat el matí aquest noi, penso jo!

Han passat uns quants dies... que aquest noi està molt ocupat, avui aquí, demà allà i per fí, ens trobem em passa unes fotos m'explica unes quantes coses i voilà!!! ja tenim plat.

I què millor que un arròs de muntanya, d'interior, d'aquells que amb 4 coses queden tan bons, clar que el producte en aquest cas és importantíssim.
I el producte és bo: De Can Rot-Xardà.




Una mica d'història de l'arròs:





ARRÒS DE MUNTANYA AMB BACALLÀ SEC, FAVETES I BOTIFARRA NEGRA

Ingredients: 70 grs d'arròs per persona, en aquest cas he fet servir el rodó perlat (18 minuts de cocció). 2 cullerades soperes de sofregit Can Rot-Xardà, pareu atenció a l'aroma que es desprèn quan obriu el pot. 1 tall de morro de bacallà sec sense dessalar. Botifarra negra a talls. Favetes en oli d'oliva. Aigua.



El bacallà l'heu d'escalibar al forn o al foc directament, després el renteu amb aigua per tal de treure-li la sal que hagi quedat, l'espenqueu i el tireu a la cassola on haureu posat una mica del sofregit, penseu que al pot hi ha tomàquet pebrot verd i all.
Afegiu l'arròs i nacareu, afegiu aigua ben bullent, uns 250 cc per cada racció d'arròs. A foc ben viu uns 8 minuts, a foc baix uns 7 minuts més i un parell de repòs.
Quan faltin uns 4 minuts afegiu la botifarra i les favetes.



Noi del Bon Tomàquet; espero que t'agradi aquest plat





4 comentaris:

  1. Jo també vull trucades com aquesta que m'alegrin el matí heheh
    I si et surten plats com aquest... Què més es pot demanar???
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  2. Montse, ja estic per aquí de seguidora! i quines delícies, aquest arròs fa salivar!! un petó i encantada de conèixer-te ahir. Eva - cuinantentrellibres.blogspot.com

    ResponElimina