divendres, 7 d’agost del 2015

MERCAT DE LA VALL D'HEBRON-ESPAI CUINA'M-CACHOPO



De lluny, l'Àgata Albero, manager de l'espai CUINA'M em saluda
-Hola Montse, que tal? 



La vaig coneixer aquest hivern al #TastaViladecans, on vaig participar a una divertidíssima JAM gastronòmica amb bloguers i restauradors del CUBAT, convidada pel Jordi Beumala de Expogestió.



Esperem que arribi la Mon d'April's Kitch i comencem a visitar aquest mercat inaugurat l'any 1969, situat al passeig de la Vall d'Hebron, 130-134, que va ser remodelat l'any 2009 i que està a punt d'incorporar uns hortets per ús dels veïns del barri, no us ho perdeu, a la teulada! com ens explica molt amablement na Núria Pedro, secretària de la Junta de l'associació de Mercats Municipals de Catalunya i que té una botigueta a l'exterior del mercat on ven una roba interior moníssima i altres complements.

Aquest estiu excepcional calorós ens porta directament a la Mon i a mi, cap el bar del mercat que es diu Ginebra, on trobem uns petits personatges guapíssims dinant, jo m'hi apuntaria, quina bona pinta té tot!!. La Mon em convida a tastar l'amanideta russa, mmmmm que bona!. Després de riure una bona estona amb l'Àngel, el propietari del bar, i de prendre'm 2 vichys de cop, seguim visitant les paradetes del mercat amb l'Àgata.
























Aquest mercat conta amb un servei a domicili gestionat per la fundació tres turons
I un detallet, m'ha encantat una iniciativa que s'ha portat a terme: el sorteig d'unes caixetes plenes de productes del mercat entre tots els clients. L'Àgat es va encarregar de donar els premis.


VED

I com que la carn de vedella és el producte que hem escollit amb la Mon per a cuinar un plat pel mercat, jo us faré un CACHOPO, que és una mena de llibret farcit de pebrot escalivat i pernil del bo, però que jo l'ompliré amb albergínies arrebossades i formatge feta, una combi d'allò més grega, encara que el plat és d'origen asturià i jo el vaig menjar per primera vegada a un bar d'Altea, El raconet,  poblet d'estiueig de la província d'Alacant, on sopàvem sovint unes vacances de fa uns quants anys.
Només necessiteu: tall que es pela ( 1 per persona), albergínia a rodanxes (recordeu, salar-la una estona abans i deixar-la en un sedàs, així perd la possible amargor de la pell i agafa menys oli al fregir-la). 1 ou i farina de galeta per a fer els 2 arrebossats i la feta.

FEMCUINETES: el tall que es pela és la carn de vedella que a mi m'agrada més per a fer arrebossats, l'haureu d'aplanar molt, la podeu picar amb una maça de morter. Mentre arrebosseu les rodanxes d'albergínia amb farina de galeta i ou i talleu la feta a talls. Ompliu la meitat de la carn amb l'albergínia arrebossada i la feta i feu com si l'emboliquéssiu. Farina de galeta i ou i a fregir-la amb força oli d'oliva.




Espero que us agradi. 

Ah i no oblideu visitar l'entrada de la Mon d'April's Kitch, l'altra mitja part del projecte
#welovemercatsdebarcelona

2 comentaris:

  1. mmmm hem coincidit molt en la forma de fer la vedella... omplerta de coses! i un ingredient comú, el formatge! i el teu m'agrada força doncs porta auberginia...que ja saps....em pirra.
    Molt xules les fotos!!!! Una visita que va estar molt be.
    Petons

    ResponElimina