dimecres, 11 de novembre de 2015

UN PLAT BEN MARINER-SEQUES AMB GAMBES-LA COSTA BRAVA


La meva relació amb la platja i en particular amb la Costa Brava comença ben d'hora. Ja de ben petita els meus pares m'hi portaven...Santa Cristina, Sant Francesc, Treumal, Cala Boadella, Cala Canyelles, Fanals... llavors no hi havien tantes manies amb el sol, arribàvem de bon matí i a les 5 de la tarda encara campàvem per allà.






Avui us porto un plat ben mariner, per fer-lo m'he inspirat en el llibre de Jaume Fàbrega "La cuina marinera de la Costa Brava" de l'editorial Farell. En Jaume ens el fa amb cigrons, però com bé diu també es pot fer amb mongetes blanques o amb llenties.




Jo l'he fet amb seques, que ahir les vaig deixar en remull i aquest matí les he fet bullir com em va ensenyar la sra Maria de Palafolls, ja sabeu trencant el bull amb aigua freda tres vegades i a foc molt baix, que era on acostumàvem a passar els estius i des de on partíem cap a les platges de bon matí.

He fet un sofregit d'all, nyora i tomata. He afegit els caps de les gambes i un bon raig de vi ranci, que l'he deixat reduir. I un escàs got d'aigua de l'aixeta, que és la bona, i una mica del brou que han deixat les mongetes i ha fet un bull. Aquest "mejunje" l'he passat pel "xino".

He fregit les cuetes de les gambes només per una cara amb all i julivert.




I ara ho he trabucat tot en una cassola de ferro colat i ha quedat espectacular.





2 comentaris:

  1. Espectacular t'ha quedat .. si senyor! i venen moltes ganes de menjar-s'ho!
    Un plat mariner, de bons records. Molt guapo el pare!
    Petons

    ResponElimina