dimecres, 11 de novembre del 2015

UN PLAT BEN MARINER-SEQUES AMB GAMBES-LA COSTA BRAVA



La meva relació amb la platja i en particular amb la Costa Brava comença ben d'hora. Ja de ben petita els meus pares m'hi portaven...El Pins de Blanes, Santa Cristina, Sant Francesc, Treumal, Cala Boadella, Cala Canyelles, Fanals... llavors no hi havien tantes manies amb el sol, arribàvem de bon matí i a les 5 de la tarda encara campàvem per allà.




Mongetes seques amb gambes de Blanes


Avui us porto un plat ben mariner, per fer-lo m'he inspirat en el llibre de Jaume Fàbrega "La cuina marinera de la Costa Brava" de l'editorial Farell. En Jaume ens el fa amb cigrons, però com bé diu també es pot fer amb mongetes blanques o amb llenties.




Jo l'he fet amb seques, que ahir les vaig deixar en remull i aquest matí les he fet bullir com em va ensenyar la sra Maria de Palafolls, ja sabeu trencant el bull amb aigua freda tres vegades i a foc molt baix, que era on acostumàvem a passar els estius i des de on partíem cap a les platges de bon matí.

He fet un sofregit d'all, nyora i tomata. He afegit els caps de les gambes de Blanes i un bon raig de vi ranci, que l'he deixat reduir una mica. He posat un escàs got d'aigua de l'aixeta, que és la bona, i una mica del brou que he guardat de bullir les mongetes i amb tot això he fet un  "mejunje"  que he passat pel "xino".

He fregit les cuetes de les gambes de Blanes només per una cara amb all i julivert.I ara ho he posat tot junt en una cassola de ferro colat i l'hi he fet un bull. Ha quedat espectacular.


3 comentaris:

  1. Espectacular t'ha quedat .. si senyor! i venen moltes ganes de menjar-s'ho!
    Un plat mariner, de bons records. Molt guapo el pare!
    Petons

    ResponElimina