diumenge, 13 de març de 2016

ARRÒS DE GALERES, PÈSOLS I TELLINES-25.000 VISITES-MOLTES GRÀCIES



La meva besàvia, la iaia Marina, de la que encara no us he parlat mai, era una dona peculiar. Com que a casa seva eren pobres, de joveneta va venir a Barcelona a servir i per aquelles coses de la vida es va casar amb un senyorito, més pobre que una rata, que el deuria coneixer un dijous i del que va quedar vídua molt aviat, sort! la pobre dona es va omplir de fills i si el besàvi no traspassa potser n'haguessin tingut una dotzena, fills i filles " les Lòpez" que un dia ja us contaré...i van passar més gana, què com s'acostumava a dir, un mestre d'escola, això sí, cuinava molt bo!
El seu nom Marina, per tradició el van portar algunes nascudes a la família, no gaire afortunades les pobres, tot sigui dit.
Quan em va nèixer la nena la meva iaia Júlia, la de les receptes, em va demanar que li poses Marina, i jo vaig dir:
-No, gràcies.

La iaia Marina feia un arròs de galeres, mmmmmmm.
Avui us en preparo un, amb pèsols del Maresme, sípia i tellines.

Necessitem:
  • Una tasseta d'arròs per persona
  • Dos galeres per persona
  • 1/2 sípia per persona
  • Un grapat de tellines (tigueu-les força estona en h20, que treguin la terra)
  • Pèsols del Maresme (per 4 n'he comprat un quilo). 
  • Ceba, all i tomata per fer el sofregit.
  • Brou suau de peix o aigua. Com que el farem caldòs uns 300 cc per persona.
Femcuinetes:
  1. Fregiu les galeres en oli d'oliva verge extra molí fariner i reserveu.
  2. En el mateix oli fregiu la sípia tallada a bocins i feu obrir les tellines, reserveu.
  3. En aquest oli feu un sofregit de ceba tallada prima, uns quants alls picats i tomata, però molt poca, sense pell ni llavors.
  4. Afegiu l'arròs i socarreu una mica.
  5. Afegiu el brou o aigua i tot seguit els pèsols i la sípia. Ha de coure uns quinze minuts.
  6. Quan faltin cinc minuts afegiu les galeres i les tellines.
  7. Podeu fer una picada d'all i julivert i afegir-la amb una mica del mateix brou dos minuts abans que acabi de coure el plat.
Amb aquest plat us dono les gràcies per haver-me fet 25.000 visites al bloc.





5 comentaris:

  1. Felicitats Montse!! Arròs de les àvies, bons de veritat! 😘

    ResponElimina
  2. Felicitats preciosa!!!!! Sé per experiencia la felicitat que donen els primers hits en el blog! pero pensa Montse, que no és tenen visites si no es mereixen.
    Com sempre, m'ha encantat la vida de la besavia Marina, bé, pobre, no va ser afortunada, però d'aquella época n'hi han moltes així.
    Així que, per la Marina, que es gen del que ara escriu aquí. Bona semana!

    ResponElimina
  3. Felicitats bonica!! Petons i cullerons!!
    Una gran abraçada per estar-hi!

    ResponElimina
  4. Felicitats i endavant...25000 més!!!!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  5. Enhorabona per les 25.000 visites!! Ens ha encantat la història de la besàvia Marina i per descomptat, la recepta!! Moltes gràcies Montse i que siguin 25.000 més!:)

    ResponElimina