La recepta en català
Ingredients:
- Uns 300 grs d'arròs bomba #moliderafelet
- 12 sardines
- Carxofa
- Per a fer el sofregit: ceba, pebrot verd, all i tomata
- Per a fer el fumet: nyora, llorer, farigola, ceba tendra, pebres en gra i algun cap de peix de roca
- Sal, #OOVE i farina
Preparació:
- Fem un fumet amb els caps de peix, la ceba tendra tallada a trossos, una punteta de llorer, una mica de farigola, les pebres en gra i la polpa de la nyora rehidratada. Ho posem tot en aigua freda i quan arranqui el bull, li traiem l'escuma i que cogui uns vint minuts escassos.
- Netegem bé les sardines, però els hi deixem les espines. Les salem i enfarinem amb un polzim de farina i les fregim, volta i volta en oli d'oliva. Les reservem.
- Colem l'oli de fregir les sardines i fem el sofregit. Primer fregim la ceba tallada ben petita, afegim el pebrot verd, l'all picat i la tomata sense pell. Ho confitem bé.
- Tallem la carxofa i l'afegim al sofregit.
- Hi tirem l'arròs i ho remenem.
- Afegim el fumet ben bullent, tres quarts de litre aproximadament, que cogui a foc fort deu minuts i a foc mig cinc minuts més.
- Afegim les sardines (si us molesten les espines les podeu posar en filets, però les espinetes són riques en calci) per sobre l'arròs, ho tapem i apaguem el foc. Que reposi uns tres minuts.
La receta en castellano
Ingredientes para 4 personas:
- Unos 300 grs de arroz bomba
- 12 sardinas
- Una alcachofa
- Para el sofrito: cebolla, pimiento verde, ajo y tomate
- Parael fumet: ñora, laurel, tomillo, cebolla tierna, pimientas en grano y alguna cabeza de pescado de roca.
- Sal, aceite de oliva y harina
Preparación:
- Hacemos un caldo con las cabezas de pescado, la cebolla cortada en trozos, una puntita de laurel, un poco de tomillo, las pimientas en grano y la pulpa de la ñora rehidratada. Lo ponemos todo en agua fría y cuando empiece a hervir, le quitamos la espuma y que cueza unos veinte minutos escasos.
- Limpiamos bien las sardinas, pero les dejamos las espinas. Las salamos y enharinamos con una pizca de harina y las freímos, vuelta y vuelta en aceite de oliva. Las reservamos.
- Colamos el aceite de freír las sardinas y hacemos el sofrito. Primero freímos la cebolla cortada muy pequeña, añadimos el pimiento verde, el ajo picado y el tomate sin piel. Lo confitamos bien.
- Cortamos la alcachofa y la añadimos al sofrito.
- Echamos el arroz y lo mezclamos.
- Añadimos el caldo hirviendo, tres cuartos de litro aproximadamente, que cueza a fuego fuerte diez minutos y a fuego medio cinco minutos más.
- Añadimos las sardinas (si os molestan las espinas las podéis poner en filetes, pero las espinas son ricas en calcio) por encima del arroz, lo tapamos y apagamos el fuego. Que repose unos tres minutos.
No se m'haguera acudit fer un arroç amb sardines, peró te bona pinta i segur que es bo. Molt bona idea.
ResponEliminaGràcies Mon.
EliminaPetons.