divendres, 28 d’octubre de 2016

ARRÒS DEL BERGUEDÀ-1ª CRÒNICA #BERGUEDÀNYAM2016-LES VISITES



Dissabte passat L'Anna de M'agrada cuinar va organitzar una esplèndida trobada de bloguers per la seva terra #elberguedà.
L'alcalde, en Martí Orriols, ens va rebre a l'Ateneu del poble i des d'allà i després d'esmorzar com a reis i tastar l'escudella amb #blatdemoroescairat que ens va preparar per a nosaltres, la Sra Soler, la mama de l'Anna, vam anar a visitar a les germanes Casabella, que couen i envasen cremes, melmelades, galetes i productes exclusius d'aquesta comarca, amb molta cura i dedicació.
#Casabellanatura elabora una gama de productes 100% naturals sense conservants ni aditius i una altra d'ecològics on destacaria els seus brous depuratius.





Malgrat que el temps no ens va acompanyar gaire, plovia i va fer un dia molt grisot, vam gaudir força de la visita a Cal Font, una explotació dedicada sobretot a la reproducció de vaques de la raça #brunadelspirineus. Es dediquen també des de la #cooperativa-agrobotiga a fer possible que urbanitas com nosaltres podem accedir a productes de màxima qualitat.





La visita a Cal Rovira em va traslladar a aquella época on les masies produien tot el necessari per la seva subsistència, les verdures a l'hort, l'aviram als corrals, l'oli, el vi...
Ens trobem a una explotació porcina de cicle tancat, on conreen a la pròpia terra els cereals que més tard menjaran els animals, que engreixen, sacrifiquen a l'escorxador Roma d'Avinyó... i en fan butifarres, ah i sobrassades #tancantcercles. 





I per amanir aquesta primera crònica del #berguedàNyam2016 us he preparat un arròs amb bolets i butifarra de la Cooperativa.


Ingredients per a 4 persones:
  • Uns 300 grs d'arròs bomba #molíderafelet
  • Variat de bolets, jo he posat: camagrocs, fredolics, trompetes de la mort i rossinyols
  • Butifarra fresca a talls 
  • Una ceba tendra
  • Dos alls picats
  • Tres tomacons de penjar sense pell
  • Una punteta de Berber que és una barreixa d'espècies entre les que podem trobar: cardamom, comí, cilantre, pebres i fenogrec que ens ha portat la Laura de Cuinejar del seu viatge.
  • Sal i #OOVE molifariner





Preparació:
  1. Feu un sofregit amb la ceba, els alls i els tomacons.
  2. Afegiu la butifarra a talls i que sofregeixi tot junt.
  3. Tireu-hi l'arròs i remeneu.
  4. Afegiu un litre d'aigua o brou de verdures ben bullent i que cogui a foc fort uns deu minuts.
  5. Poseu els bolets sencers i baixeu una mica el foc, ha de coure uns vuit minuts més.
  6. Quan faltin dos minuts escassos espolvareu amb una culleradeta de Berber i tapeu.




La receta en castellano

Ingredientes:

  • 300 grs de arroz bomba
  • Variado de setas
  • Butifarra
  • Una cebolla
  • Dos ajos
  • Tres tomates sin piel
  • Una puntita de Bereber, mezcla de especies que tiene un sabor picante (opcional)
  • Sal y aceite de oliva
Preparación:
  1. Hacer un sofrito con la cebolla, los ajos y los tomates.
  2. Añadir la butifarra fresca a trozos y que se fría todo junto.
  3. Poner ahora el arroz y dar un par de vueltas.
  4. Añadir un litro escaso de agua o caldo de verduras hirviendo (10 minutos) a fuego alto.
  5. Bajar el fuego, añadir las setas enteras y que cueza unos 8 minutos más.
  6. Cuando falten un par de minutos espolvorear con bereber y tapar, vigilar que pica.



11 comentaris:

  1. Bona crònica, i rebó l'arròs amb bolets nyam!!! Jo la botifarra encara no l'he provada, però no tardaré gaire ;)
    Una abraçada ben forta ^-^

    ResponElimina
  2. Moltíssimes gràcies guapa. M' alegro molt que gaudíssiu amb la trobada. Has preparat un arrós deliciós!!! Ptns

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Anna, una organització fantàstica.
      Petons.

      Elimina
  3. Un bon arrosset per acompanyar una bona crònica
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  4. Una combinació sensacional. Més em miro la foto, més gana m'agafa! :D

    ResponElimina
  5. Va ser una gran trobada...encara que el temps no va voler acompanyar-nos. Aquest arròs segur que t'ha sortit de luxe, amb aquest ingredients de primera qualitat!!
    Una abraçada i fins ben aviat!

    ResponElimina
  6. Montse un dia genial malgrat el dia rúfol! Però al final es va arreglar!!

    ResponElimina
  7. Molt bo aquest arrosset, Montse! Ja vaig veure que vau passar un gran dia!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina