dilluns, 31 d’octubre del 2016

CALAMARS SALTATS AL MUSCAT-FÒRUM GASTRONÒMIC


Un veritable plaer assistir al taller organitzat al Fòrum Gastronòmic sobre vins dolços de llarga tradició, impartit pel sommelier Rafel Sabadi del #CETT.

Els que em llegiu les receptes us haureu adonat com m'agraden els rancis de Banyuls, i com els faig servir als sofregits. Un parell de cops l'any ens agrada fer una excursió a Perpinyà i comprar-ne. Portem també algunes ampolles de Muscat de Rivesaltes, un vi dolç natural que comparteix raïm i terroir amb la nostra Garnatxa de l'Empordà, com ens explicà en Rafel a la presentació on vam poder tastar 7 vins entre dolços i rancis.

En aquest ordre:
  1. El cuit o bullit d'Arché Pagès (Capmany) elaborat amb garnatxa negra, dolcíssim amb gust de melmelada, de baixa graduació. (8º)
  2. L'Advent 2010 de la bodega Heretat Mont-Rubí (Penedès) d'un raïm recuperat cap el 2000, el sumoll, sobremadurat amb botritis a la majoria dels grans. D'edició limitada d'unes 600 ampolles l'any. (14º)
  3. La Diva 2007 de Gutierrez de la Vega, un moscatell boníssim de la Marina Alta, la millor zona per a la producció del moscatell d'alexandria per les hores d'insolació. Elaborat amb raïm pansificat, criat en barrica de roure amb aroma d'albercoc i per a mi el més bo dels que vaig tastar. RIU-RAU. (15º)
  4. Tintilla de Rota 2013 de la Finca Moncloa a Cadis. Amb graciano o tintilla i alcohol afegit. Més oxidatiu. Amb aroma de cirera. (15º)
  5. De la bodega El Grifo de Lanzarote, un ranci de malvasia i alcohol afegit, salí, amb vins que conserven des de 1880. Canari 1997. (17,5º)
  6. De Muller, garnatxa tinta i garnatxa blanca, Aureo Dulce Solera 1954. A Reus. #videmisa. Criat en fudres centenàries. (20º)
  7. Masia Carreras Reserva 1945 del celler Martí Fabra a Sant Climent Sescebes. producció molt limitada, unes 50 ampolles l'any. 








Us ho amaneixo amb un saltat senzill de Calamar al vi Muscat de Rivesaltes

Ingredients:
  • Calamar tallat a rodanxes
  • Ceba i all
  • Vi dolç natural de Rivesaltes
  • Oli d'oliva i sal


Preparació:
  1. Netegeu bé el calamar i talleu-lo a rodanxes.
  2. Feu un sofregit amb la ceba tallada petita i un parell d'alls.
  3. Salteu el calamar en oli d'oliva i afegiu el sofregit de ceba.
  4. Regeu amb el vi, deixeu reduir i tasteu de sal.

La receta en castellano

Ingredientes:
  • Calamar cortado a rodajas
  • Cebolla y ajo
  • Vino dulce tipo moscatel
  • Aceite de oliva y sal
Preparación:
  1. Limpiar bien el calamar y cortarlo a rodajas.
  2. Sofreír la cebolla cortada muy pequeña con los ajos.
  3. Freír el calamar con muy poco aceite y añadir el sofrito de cebolla.
  4. Regar con el vino, que reduzca totalmente y rectificar de sal.



2 comentaris: