dimarts, 27 de desembre de 2016

CROQUETES DE CARN D'OLLA-200.000 GRÀCIES


A la cuina com a la vida...menys és més i és per això que avui faig una recepta senzilla, de cuina d'aprofitament: Croquetes de carn d'olla.

Moltes gràcies per acompanyar-me en aquesta aventura.

Els ingredients per a fer aquesta recepta no són mai fixos, posareu el que us hagi sobrat de l'escudella i carn d'olla del dia de Nadal: botifarra, pollastre, carn de vedella, pastanaga, patata i fins i tot algun cigronet, tot, tot, queda bo. Només cal que ho piqueu ben petit i feu una beixamel o una velouté.

Ingredients:
  • Tres cuixes de pollastre o gallina
  • Un tros de pilota
  • Algun trosset de botifarra del perol
  • Una miqueta de botifarra negra
  • Carn de vedella
  • Patata bullida del brou
  • Pastanaga
  • Uns quants cigrons
  • 50 grs de mantega
  • 50 grs de farina
  • Brou o llet
  • Ou, farina i farina de galeta per arrebossar
  • Sal i oli d'oliva



Preparació:
  1. Traieu la pell i els ossos de les cuixes, Feu bocins molt petits i piqueu-ho amb un ganivet.
  2. Talleu i piqueu la pilota, la botifarra i la carn de vedella.
  3. Xafeu la patata, la pastanaga i els cigrons.
  4. Poseu una paella al foc i desfeu la mantega, afegiu tot el que heu picat i xafat i doneu-li unes quantes voltes, que quedi tot ben barreixat.
  5. Afegiu la farina i remeneu uns cinc minuts i així cou la farina.
  6. Afegiu poc a poc el brou (si ho preferiu poseu llet) i aneu remenant molta estona perquè quedi tot ben barreixat. 
  7. Filmeu la pasta perquè no faci crosta i deixeu-la tota la nit a la nevera.
  8. El dia següent, feu boletes, passeu-les per farina, ou i farina de galeta i fregiu-les en abundant oli d'oliva.
  9. Deixeu-les en un paper de cuina un parell de minut que absorbirà l'oli sobrant i serviru-les.


3 comentaris: