diumenge, 26 de febrer del 2017

CIMITOMBA



Plat típic dels pescadors de Tossa de Mar, cosí germà dels suquets. Li deu el nom als moviments de sacseig que es fan a l'olla, quan s'està cuinant. I es posa a l'olla o a la cassola tot en cru, malgrat hi ha restaurants que sofregeixen les patates o li posen ceba.  A Tossa s'hi celebren unes jornades durant el mes de setembre.

Recepta del llibre "La cuina marinera de la Costa Brava" de Jaume Fàbrega. (Farell Ed)

Cimitomba

Ingredients:
  • 8 talls de morro de bacallà, generalment es fa amb peixos de carn més ferma.
  • 2 tomàquets
  • 4 grans d'alls
  • 1 quilo de patates esqueixades
  • 1 morter d'allioli
  • Aigua, sal i oli d'oliva
Preparació:
  1. Feu sofregir els alls picats i la tomata trinxada sense pell ni llavors i tallada ben petita.
  2. Esqueixeu les patates i poseu-les a l'olla deu minuts més tard, sofregiu-les una mica, cobriu-les amb aigua i feu-ho bullir a foc molt viu uns deu minuts. Ho aneu tombant.
  3. Afegiu el bacallà ben enfarinat i que cogui uns deu minuts més a foc fort. Aneu tombant perquè el que hi ha al fons de la cassola vagi pujant al damunt.
  4. Si feu servir altres peixos com la rajada, el gat, el rap o l'aranya el podeu posar amb les patates a sobre.
  5. Quan faltin cinc minuts afegiu l'allioli.
  6. Serviu tot seguit, poder escampar amb una mica de julivert.


1 comentari: