Avui recordant quan vivia a Alfafar he volgut fer un esgarraet, que és un plat per menjar a l'estiu i si hi suques un bon pa, no cal que mengis res més.
Ingredients:
- Pebrot vermell
- Ceba tendra
- Una cabeça d'alls
- Morro de bacallà esqueixat, d'aquí ve el nom d'esqueixar o esgarrar el bacallà i el pebrot
- Olives negres
- Un bon oli d'oliva verge extra
- Sal de la Camargue
Preparació:
- Escalivar el pebrot, la ceba tendra i els alls, si ho podeu fer a la brasa millor, sino al forn també queda bé. Ho deixeu refredar i ho peleu.
- Esqueixeu el bacallà.
- En un plat poseu el bacallà, esgarreu el pebrot, feu petit uns quans alls i talleu la ceba en dos (li traieu la primera capa)
- Saleu per sobre.
- Amaniu amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra.
- Escampeu un bon grapat d'olives negres.