dimecres, 30 de març del 2016

UNA ALTRA DE BEN DOLÇA-LÀCTIUM 2016-COC DOLÇ DE FORMATGE-COCA DULCE DE QUESO

El Mercat del Ram omple de nou els carrers de Vic. 
Com cada any des de fa vuit, es celebra a la Plaça dels Màrtirs, el LÀCTIUM, fira de formatges artesans, la majoria arribats de Catalunya, però també en podem trobar de la Comunitat Valenciana, País Basc, Castella-La Manxa, Ses Illes...
Més de 40 paradetes, on podem tastar i comprar formatges, però també bons vins i cerveses artesanes.
En un raconet de la plaça, l'Enric Torras del CC Montseny i l'Angelina Garcia, fan tot el dia tallers per aprendre a fer pastissos amb formatge i aquest any he tingut el plaer de fer d'ajudant de l'Angelina.






Els de TERRA I CUINA proposen esmorzars de forquilla i dinars a bon preu, on destaca, pel meu gust, una fideuà elaborada amb cervesa, bona, boníssima, encara que tot sigui dit, l'arròs amb costella de porc i butifarra de Vic, no tenia res a envejar. Moltes gràcies per a convidar-nos.
Per la tarda es poden fer tastos dels formatges guanyadors del concurs que cada cop compta amb més reconeixement dins del sector i que enguany se n'han presentat uns 150 repartits dins de les sis categories premiades: frescos, iogurts, de vaca, de cabra, d'ovella i blaus.





Avui us porto una coca dolça amb poma caramelitzada, formatge i mel, recepta de l'Angelina. Les pomes golden de Girona, talladetes cadacuna en vuit trossos, una mel de mil flors I el formatge, m'he decidit per un d'ovella, en concret, RODONET OVELLA de Formatges Artefor fet amb llet pasteuritzada de la granja Corroncui, de pell rentada amb aigua de mar, que va ser plata enguany al Làctium.





Ingredients:

Per a fer la massa:
  • 300 grs de farina.
  • 100 cc d'aigua
  • 20 grs de llevat de forner
  • 7 grs de sal
  • una cullerada de sucre moré
  • 100 cc #OOVE 
Per a les pomes caramelitzades:
  • 3 pomes golden
  • 2 cullerades soperes de suce moré
  • ratlladura de pell de taronja
  • una mica més d'Oli d'Oliva Verge Extra Molí Fariner
-1/2 formatge Rodonet Ovella
-Mel

Preparació:
  1. Barregeu la farina, l'aigua, el llevat, la sal i el sucre i afegiu l'Oli d'Oliva Verge Extra Molí fariner al final.
  2. Deixeu fermentar, doblarà el seu volum.
  3. Torneu a pastar una mica la massa i amb el corró deixeu-la ben planeta.
  4. Mentres podeu pelar les pomes, tallar-les i caramelitzar-les en una paella amb una mica d'oli, el sucre i la ratlladura de la pell de la taronja.
  5. Poseu les pomes a la coca, punjeu la massa i enforneu-la a 175º uns 30 minuts.
  6. Al treura-la del forn, poseu-hi per sobre el formatge i regeu amb la mel.

En castellano

Para la masa:
  • 300 grs de harina
  • 100 cc de agua
  • 20 grs de levadura de panadero
  • 7 grs de sal
  • 1 cucharada de azúcar moreno
  • 100 cc de #AOVE
Para las manzanas caramelizadas:
  • 3 manzanas golden
  • 2 cucharadas soperas de azúcar moreno
  • ralladura de piel de naranja
  • un poquito más de Aceite de Oliva Virgen Extra.
-1/2 queso de oveja de pasta blanda
-miel

Preparación:
  1. Mezclar la harina, el agua y la levadura. Añadir la sal, el azúcar y el aceite al final.
  2. Dejar fermentar la masa que doblará su volumen.
  3. Volver a amasar y con un rodillo dejarla lo más plana posible.
  4. Mientras, pelar las manzanas, cortarlas en 8 trozos y freirlas con un poco de aceite de oliva, el azúcar y la ralladura de naranja.
  5. Pinchar la masa para que no se abulte, poner encima las manzanas y al horno unos 30 minutos a 175º.
  6. Al sacarla del horno, poner el queso y regarla con miel.


4 comentaris: