Carn? Menuts?
Les galtes de porc, vedella o xai, més dures que una pedra si les cous poc, són un "Tiberi de Déus" si ho fas lentament, unes quantes hores, unes quatre, i si les combines amb una melmelada... preparat a tastar una de les coses més bones que es poden posar damunt la taula, al menys per a mi.
Galtes de porc al forn i melmelada de pera
Ingredients:
- 4 galtes de porc
- 2 cebes de Figueres
- 3 tomàquets
- 1 cabeça d'alls
- Sal, pebre, Oli d'oliva i llard
- Vi ranci (un bon raig)
- Melmelada de Pera Margot
Preparació:
- Salpebreu les galtes i poseu-les en una safata que pugui anar al forn, embadurneu-les amb una mica de llard i ruixeu-les amb oli d'oliva.
- Poseu-les al forn a 180º una hora. Quedaran una mica torradetes per fora.
- Peleu i talleu les cebes i les tomates. Deixeu la cabeça d'alls sencera menys un parell d'alls que pelereu.
- Baixeu la temperatura del forn a 120º i afegiu les verdures i un bon raig de vi ranci. Tapeu amb paper de forn i així no quedarà sec. Ho deixeu un parell d'hores.
- Retireu les galtes i passeu tota la salsa per un colador xinés.
- Torneu a possar les galtes i la salsa i torneu-ho al forn una mitja hora més.
- Serviu amb una bona cullerada de melmelada de pera.
M'encanten les galtes, Montse! I acompanyades de melmelada de pera han de ser...una autèntica delícia!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Han quedat bones i la melmelada fa que no siguin gens greixoses.
EliminaPetons Olga.