dimecres, 22 de març de 2017

GALTES AL FORN AMB MELMELADA DE PERA

Carn? Menuts?
Les galtes de porc, vedella o xai, més dures que una pedra si les cous poc, són un "Tiberi de Déus" si ho fas lentament, unes quantes hores, unes quatre, i si les combines amb una melmelada... preparat a tastar una de les coses més bones que es poden posar damunt la taula,  al menys per a mi.





Galtes de porc al forn i melmelada de pera


Ingredients:
  • 4 galtes de porc
  • 2 cebes de Figueres
  • 3 tomàquets 
  • 1 cabeça d'alls
  • Sal, pebre, Oli d'oliva i llard
  • Vi ranci (un bon raig)
  • Melmelada de Pera Margot



Preparació:
  1. Salpebreu les galtes i poseu-les en una safata que pugui anar al forn, embadurneu-les amb una mica de llard i ruixeu-les amb oli d'oliva. 
  2. Poseu-les al forn a 180º una hora. Quedaran una mica torradetes per fora.
  3. Peleu i talleu les cebes i les tomates. Deixeu la cabeça d'alls sencera menys un parell d'alls que pelereu.
  4. Baixeu la temperatura del forn a 120º i afegiu les verdures i un bon raig de vi ranci. Tapeu amb paper de forn i així no quedarà sec. Ho deixeu un parell d'hores.
  5. Retireu les galtes i passeu tota la salsa per un colador xinés.
  6. Torneu a possar les galtes i la salsa i torneu-ho al forn una mitja hora més.
  7. Serviu amb una bona cullerada de melmelada de pera.


2 comentaris:

  1. M'encanten les galtes, Montse! I acompanyades de melmelada de pera han de ser...una autèntica delícia!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Han quedat bones i la melmelada fa que no siguin gens greixoses.
      Petons Olga.

      Elimina