Arrenquen les VIII Jornades Gastronòmiques #PotaBlava i #CarxofaPrat que organitza l'Associació de Gastronomia i Turisme i l'Ajuntament del Prat de Llobregat dins del MARÇ Gastronòmic, i que duren fins el 2 d'abril, on 32 restaurants del Prat, Sant Boi, L'Hospitalet, Sant Just, Sant Vicenç dels Horts i Barcelona, ofereixen menús on el Pota Blava i la Carxofa en són protagonistes.
El Sr. Pota Blava i la Sra Carxofa són feliços i mengen.
Tagine de pit Pota Blava i Carxofa Prat amb romesco
Ingredients:
- 3 pits de pollastre raça Pota Blava tallats a quadrats
- 3 Carxofes Prat tallades en quatre trossos
- 1 ceba tallada a mitges llunes
- 2 alls
- 1 copa de vi negre DO Penedès
- Julivert
- Pel Romesco: 4 pebrots de romesco, 3 tomacons, una llesca de pa, 3 alls, 12 ametlles, sal i aigua.
- OOVE, sal i pebre negre
Preparació:
- Salpebreu el pollastre i deixeu-lo macerar durant dues hores, a la nevera, amb un bon raig d'oli d'oliva, un parell d'alls i una copa de vi negre.
- Mentre fregiu la ceba dins la tagine a foc molt suau amb una mica d'oli d'oliva i un polzim de sal.
- Prepareu el romesco: fregiu la llesqueta de pa i els pebrots en una mica d'oli. Escaliveu els alls i els tomacons. Feu una picada amb les ametlles, els alls i els tomacons i afegiu el pa i els pebrots, saleu i deixateu amb aigua.
- Peleu i talleu les carxofes.
- Afegiu a la tagine el pollastre, el romesco i les carxofes, ho tapeu i ho feu coure uns 20 minuts.
- Serviu i escampeu una mica de julivert.
Pollastre amb salsa romesco, m'encanta!!!!! bona combinació... s'ha de probar perque m'agradará segur.
ResponEliminaPetons