dilluns, 13 de març de 2017

TRUITA DE CARXOFA I SALSA ROMESCO-CARXOFADA 2017


El mes de març és mes de carxofa!

L'Ajuntament i l'associació de restauradors de #SantBoiDegusta impulsen de nou una campanya recollida sota l'etiqueta #madeinsantboi per a promocionar aquesta hortalissa característica i genuina de Sant Boi i el Parc agrari que aquest any preveu una collita de 500.000 quilos.

18 bars i restaurants de la ciutat hi participen oferint, durant tot el mes, plats elaborats amb carxofa a les seves cartes.

EL MES DE LA CARXOFA culminarà el dia 2 d'abril amb la tradicional #carxofada2017 que enguany celebra la 18a edició on l'atractiu principal de la jornada serà l'oferta gastronòmica. Es podrà degustar un menú dissenyat per l'ocasió on la carxofa serà la protagonista.

Passejades en bici, showcookings, concerts, tallers infantils i trobades diverses acompanyaran la jornada. Es podran comprar carxofes a càrrec de la Cooperativa Agrària Santboiana.

Avui fem una truita de carxofa i l'acompanyem amb salsa romesco.

Ingredients per a la salsa Romesco:
  • 2 nyores 
  • 1/2 gra d'all
  • 12 avellanes 
  • 6 ametlles
  • Molla de pa (jo hi poso una galeta Maria)
  • OOVE vinagre i sal
Preparació:
  1. Poseu les nyores en aigua tèbia per rehidratar-les.
  2. En un morter piqueu el mig all amb una mica de sal. Afegiu la polpa de les nyores que podeu rascar amb un ganivet.
  3. Afegiu les avellanes i les ametlles i aneu picant fins que es faci una massa molt fina.
  4. Afegiu la molla de pa xopada en vinagre (jo no li poso pa, li tiro un rajolinet de vinagre i una galeta Maria)
  5. Aneu afegint oli d'oliva com si fessiu allioli.



Ingredients per a la truita de carxofa:
  • 3 o 5 carxofes
  • 3 o 5 ous
  • Oli d'oliva
Preparació:
  1. Peleu les carxofes, traient-lis el tronxo i les primeres fulles. Aquestes no tenen pèl.
  2. Talleu-les en vertical i fregiu-les en oli d'oliva. saleu-les una mica.
  3. Bateu els ous i quan la carxofa estigui ben cuita, els aboqueu i quan quallin, hi poseu una cullerada de salsa romesco, la tombeu i la coeu per l'altra banda.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada