dijous, 5 de maig de 2016

PASTÍS DE CARN DE CORDER-SHEPHERD'S PIE-CHAKALL-COOKING THE CHEF

El motoritzat Eduardo López, Chakall, és el Cooking de chef del més d'abril. Curiós personatge que viatja amb un gos, en una moto convertida en petita cuina i que s'ha fet famós a Portugal, Alemanya, on té un restaurant, on no el deus trobar mai, i a la Xina.
Les xarxes estan plenes de videos d'aquest bon home, guapeton, argentí d'origen gallegu, que va acabar fent de cuiner, com diu ell, per casualitat.

Jo avui us porto un plat anglès que Chakall fa amb una lady, Angela Wilson, que parla molt bé l'espanyol. Es tracta d'un Shepherd's pie, o empanada de pastor, que d'empanada no té res, perquè es fa amb patata xafada i carn de corder. 
Aquests pastissos de carn ja es cuinaven en época medieval i fins i tot abans, però recoberts de pa, d'això es deuen considerar com panades. Són molt típics de la cuina galesa, on abundaven aquestes bèsties i estan considerats menjar per a pobres que apofitaven les restes de la carn que coia durant moltes hores a les olles. 
Cap el segle XVI els espanyols introdueixen les patates a Europa, però no es generalitza el seu us fins el segle XVIII.


Recepta i elaboració:

  • Una cuixa de corder desosada i tallada per a estofar
  • Dos cebes tallades a mitges llunes
  • Una cabeça d'alls
  • Dos o tres tomàquets
  • Salsa anglesa
  • Sal, pebre, #OOVE
  • Dos quilos de patates Kenebec
  • formatge Cheddar
  1. Posem la carn amb les cebes, els tomàquets i els alls a rostir en una cassola amb oli d'oliva. ha de coure un parell d'hores a foc molt viu primer i baix quan la carn hagi agafat color, serà el moment de salpebrar i afegir unes gotes de salsa anglesa o Perrins.
  2. Mentre bullim les patates amb pell, les deixem refredar, les pelem i les passem pel pasapuré.
  3. Quan la carn estigui cuita la trinxarem amb un ganivet i la posarem en una safata que pugui anar al forn.
  4. La cobrim amb el puré de patata.
  5. Hi posem una capa de formatge Cheddar.
  6. La posem al forn uns 30 minuts.
  7. Gratinem.



En castellano:
Ingredientes:
  • Una pierna de cordero dehuesada y cortada para estofar
  • Dos cebollas 
  • Ajos (3 ó 4)
  • Dos ó tres tomates
  • Salsa inglesa o Perrins
  • Sal, pimienta, aceite de oliva virgen extra
  • Dos kilos de patata para hervir
  • Queso Cheddar
Elaboración:
  1. Rustir la carne con las cebollas cortadas, los tomates sin piel y los ajos pelados en aceite de oliva, durante dos horas a fuego alto al principio y bajo cuando la carne haya cogido color, que será el momento de salpimentar y añadir la salsa Perrins.
  2. Hervir las patatas con la piel y cuando se enfríen, peladlas y pasarlas por un pasapuré.
  3. Trinchar la carne con un cuchillo y ponerla en una bandeja que pueda ir al horno.
  4. La cubrimos con el puré.
  5. Rallamos una capa de queso Cheddar.
  6. La ponemos 30 minutos en el horno.
  7. Gratinamos.



12 comentaris:

  1. Un dels meus plats preferits. I perque despres diguin que el mengar angles no es bo!!!
    Petons

    ResponElimina
  2. Me encanta, con la carne de cordero queda espectacular, un pastel delicioso, felicidades guapa

    ResponElimina
  3. Doncs mira, té una magnífica pinta i segur que és molt bo...però a mi...si domina el gust del corder...aiiixxxx que rareta sóc!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  4. Era una de mis opciones. Te ha quedado muy bien, enhorabuena!!

    ResponElimina
  5. M'ha agradat molt aquest pastís de carn! No havia vist mai un pastís de carn amb corder! I....m'agrada molt!
    Petonets, Montse!
    Olga

    ResponElimina
  6. Montse, aquest sephard pie t'ha quedat fantàstic! Vaig viure a Londres un temps, i al final em va acabar agradant aquest plat!! Ptns

    ResponElimina
  7. Realmente té molt bona pinta aquest pastís de carn, Montse! Jo en vaig fer un fa anys, després d'unes vacances del meu fill a Anglaterra, perquè li havia agradat tant que me'l va fer preparar perquè veiéssim com era. I ens va agradar molt!!
    Petons

    ResponElimina
  8. Mare meva quina pinta mes bona que té aquest pastís!!! T'ha quedat genial.
    Petons

    ResponElimina
  9. vaja quina pinta té això!! puc demanar tupper? jijiji un petó!!

    ResponElimina