diumenge, 8 de maig de 2016

UN RISOTTO PECULIAR

La mantega, la ceba i el vi són els ingredients imprescindibles, millor amb les varietats de gra mitjà com arborio, vialone nano que absorbeix millor els liquids i és ideal per risottos de marisc, carnaroli o maratelli que per tenir menys amilosa els permet mantenir la seva forma, fa els arrossos molt cremosos, però sense que s'enganxin entre sí.
Posarem la mantega a una cassola de ferro colat i encara freda afegirem la ceba tallada molt primeta, quan estigui fregida afegirem l'arròs i el torrarem una mica, com el nacarat de la paella. 
Començarem a afegir el líquid que sempre serà el vi en primer lloc i després anirem posant un brou lleuger de verdures, pollastre o peix depenent dels ingredients que li volem posar. 
Remenarem continuament i anirem afegint el brou bullent de mica en mica, durants uns 15-18 minuts i cap el final posarem una mica més de mantega freda i ratllarem formatge per sobre, generalment parmesà o grana padano, encara que hi ha alguns més que també queden bons.

Avui us preparo un risotto amb llagostins i espàrrecs i l'acabarem amb Grana Padano i Comte a parts iguals.

Ingredients i preparació:

  • 70 grs de Vialone Nano per persona o Carnaroli
  • 1 cullerada sopera de mantega i una mica d'oli d'oliva
  • ceba tendra, escalunya, all tendre, tot molt picadet per a fer el sofregit
  • un got de vi blanc
  • brou vegetal o de peix (el podeu fer bullint amb els caps dels llagostins, una fulla de llorer i una ceba durant 20 minuts)
  • cuetes de llagostí
  • espàrrecs verds prims
  • formatge Grana Padano i Comte (opcional)
  • 3 o 4 boletes de mantega freda
                                                    ----------
  1. feu el sofregit amb la ceba l'escalunya i l'all tendre, amb la mantega i l'oli.
  2. afegiu l'arròs i el nacareu una mica.
  3. afegiu el vi blanc.
  4. aneu afegint el brou poc a poc sense deixar de remenar.
  5. salteu els espàrrecs.
  6. quan faltin 5 minuts afegiu els llagostins tallats a trossets.
  7. quan faltin 2 minuts afegiu la mantega freda i els formatges ratllats.
  8. emplateu i decoreu amb els espàrrecs.




En castellano

Ingredientes para 4 personas:

  • 280 grs de Vialone Nano o Carnaroli
  • 1 cucharada sopera de mantequilla
  • cebolla tierna, chalota y ajo tierno
  • 1 vaso de vino blanco
  • 1 litro de caldo de pescado, lo podéis hacer hirviendo durante 20 minutos, las cabezas de los langostinos con una cebolla, una hoja de laurel. También lo podéis comprar hecho, hay en el mercado caldos preparados con ingredientes naturales y ecológicos que os ahorraran tiempo.
  • langostinos
  • espárragos verdes finos
  • queso grana Padano y Comte (opcional)
  • 3 ó 4 bolitas de mantequilla fría
Preparación:
  1. Freír la cebolla, la chalota y el ajo en la cucharada de mantequilla y un poco de aceite de oliva.
  2. Añadir el arroz y que absorba bien el sofrito.
  3. Tirar el vino.
  4. Ir añadiendo el caldo poco a poco, sin dejar de remover.
  5. Freír los espárragos y reservar.
  6. Añadir los langostinos cuando falten unos 5 minutos para apagar el fuego.
  7. cuando falten un par de minutos, añadir la mantequilla y los quesos a partes iguales rallados.
  8. Emplatar y decorar con los espárragos.


2 comentaris:

  1. m'encanten els risottos i aquest ben bo que ha d'estar. Aquesta setmana tambè em faig jo! Bon apetit!

    ResponElimina