dilluns, 19 de setembre de 2016

TRES DE BACALLÀ

Bacallà a la llauna amb fesolets de Santa Pau

Ingredients:
  • 4 talls de morro de bacallà ja desalat
  • Un parell d'alls
  • Julivert
  • Pebre vermell Tap de Cortí
  • Una copa de vi blanc
  • Oli d'oliva
  • Farina
  • Fesolets per acompanyar
Preparació:
  1. Enfarinem el bacallà i el fregim en força oli d'oliva per les dues bandes. El reservem.
  2. En el mateix oli, colat (si n'hi ha molt, en traieu una mica) fregim els alls tallats en làmines i el julivert. Ja fora del foc afegim una cullerada de pebre vermell Tap de Cortí i una copa de vi blanc.
  3. En una llanda fem un coixí de fesolets de Santa Pau, posem el bacallà per sobre i ho reguem amb l'oli i els alls que hem preparat.
  4. Ho enfornem cinc minuts a 180º.
  5. Es pot menjar fred o calent com més us agradi.



Bacallà amb sobrassada i mel

Ingredients:
  • 4 talls de morro de bacallà, però també queda bo amb la penca
  • Mel
  • Sobrassada de Mallorca
  • Oli d'oliva
  • Farina
  • Ceba confitada (opcional)
Preparació:
  1. Enfarinem el bacallà i el fregim en oli d'oliva.
  2. Posem el bacallà en una plata que pugui anar al forn i li posem per sobre dues o tres boletes de sobrassada. Ho reguem amb una cullerada d'oli de fregir el bacallà i ho posem tres o quatre minuts al grill fins que la sobrassada es desfaci per sobre del bacallà.
  3. Emplatem el bacallà i afegim per sobre una cullerada de mel.
  4. Podeu afegir una mica de ceba confitada abans d'entrar-lo al forn.




Bacallà daurat
Aquest plat me'l va ensenyar a fer un senyor portuguès

Ingredients:
  • Bacallà esqueixat (250-300 grs)
  • Una patata tallada tipus palla o ratllada
  • Una ceba tallada molt prima
  • Crema de llet
  • Parmesà
  • Oli d'oliva
Preparació:
  1. Fregim la ceba, no cal caramelitzar-la.
  2. Afegim la patata i també la fregim.
  3. Ara hi posem el bacallà i tot seguit la crema de llet, no gaire, ha de quedar espès. Li donem unes voltes que es barreixi tot bé.
  4. Ho posem en una safata que pugui anar al forn i ho cobrim de parmesà. Ho gratimem fins que quedi daurat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada