dimecres, 24 de maig del 2017

PASTÍS DE GALL NEGRE DEL PENEDÈS AMB BOLETS DE PRIMAVERA- VIJAZZ PENEDÈS


Dimarts passat dia 16 va tenir lloc a l'Auditori Torre Banc Sabadell, la roda de premsa de presentació del Vijazz Penedès que enguany celebrarà l'11a edició els dies 7, 8 i 9 de juliol a Vilafranca del Penedès 

Aquest any comptarà amb quatre caps de cartell de talla indiscutible que actuaran a l'escenari de la Plaça de Jaume I, de manera gratuita, i així ens ho van anunciar Pere Pons, director artístic del Banc Sabadell Vijazz Penedès; Joan Tarrada, president de Tastavins Penedès; Pere Regull, alcalde de Vilafranca del Penedès, i Lluís Buil, sots-director general i director territorial Catalunya del Banc Sabadell.

El conjunt format per Vincent Herring, Jon Faddis, Jeremy Pelt, Eric Alexander, James Carter i Steve Turre serà l’encarregat d’inaugurar el Festival el divendres 7 de juliol amb l’espectacle "Jazz -The Story. Celebrating 100 years of jazz recording"

El dissabte 8 de juliol podrem gaudir de dos concerts, el del gran trompetista Christian Scott aTunde Adjuah, que fa conviure els registres clàssics del gènere amb les sonoritats del hip hop i les seves derivades més urbanes i elèctriques, i  The JB’s James Brown Original Band. Tretze músics que sota la direcció del trombonista Tyrone Jefferson, un dels artífexs de l’espectacular so de la banda de soul i funk més brillant del món, oferiran el repertori íntegre dels concerts de James Brown.

Dianne Reeves, guanyadora de cinc premis Grammy i considerada la millor vocalista de jazz de l’actualitat, tancarà el Festival diumenge 9 de juliol a les 22,00h.








A la ja tradicional Fira de vins i caves hi participaran més de 40 cellers de la DO Penedès i de la DO Cava que oferiran els seus millors productes. Els 26 tastos i maridatges tindran lloc a la Sala de Tast Ametller Origen i a la Sala de Tast TR3SC, a la Rambla de Sant Francesc.

I per amanir-ho avui us preparo una recepta amb Gall Negre del Penedès, espero que us agradi.


Pastís de gall negre del Penedès amb bolets de primavera


Ingredients:
  • 4 cuixes desosades de gall negre
  • 1 ceba grossa
  • 4 alls
  • 4 tomàquets
  • Un grapats de bolets de primavera (carreretes o moixernons)
  • 1 copa de vi negre DO Penedès
  • Oli d'oliva, sal i pebre negra
  • 1 quilo de patates
  • Crema de llet i mantega
  • Farina de galeta
Preparació:
  1. Rostiu les cuixes de gall negre amb els alls, la ceba tallada a trossos, el tomàquet sense pell i la copa de vi, una hora. 
  2. Afegiu els bolets tallats a bocins i deixeu-ho tot junt uns 20 minuts més. Deixeu-ho refredar. Piqueu-ho tot junt amb un ganivet i reserveu.
  3. Mentrestant bulliu les patates amb la pell amb aigua i una culleradeta de sal. Peleu-les un cop fredes i feu-ne un puré (millor amb un passapuré) amb un bon raig de crema de llet i una cullerada sopera de mantega.
  4. Disposeu en una safata de forn una capa de puré de patata, una de rostit de gall negre i una altra de puré. Cobriu amb una mica de farina de galeta i un parell de boletes de mantega i gratineu.
  5. Serviu amb el mateix vi negre DO Penedès que heu fet servir per cuinar.


2 comentaris: