dilluns, 4 de juliol de 2016

GATÓ D'AMETLA



El gató és un pastís típic mallorquí on l'ametlla n'és l'ingredient principal. El nom sembla que prove del "gâteau" francès i és una recepta documentada a l' illa des del segle XVIII.

A l'estiu el podeu prendre amb gelat o amb orxata (a mallorca en fan una d'ametlles que és imprecindible que la tasteu) i a l'hivern amb xocolata a la tassa, ben calenta.


Ingredients:
  • 250 grs d'ametles crues mòltes (sense pell) o en pols.
  • 250 grs de sucre blanc.
  • 6 ous separant els blancs dels vermells.
  • La pell de mitja llimona, ratllada.
  • Canyella: un polzim.
  • Mantega o saïm pel motlle.
  • Sucre glacé per a decorar.
Preparació
  1. Escalfeu el forn a 170º
  2. Separeu les clares dels rovells.
  3. Monteu les clares a punt de neu, a mig fer afegiu la meitat del sucre.
  4. Barreixeu les ametlles, els rovells i la resta del sucre.
  5. Afegiu les clares amb molta suavitat a la barreixa anterior.
  6. Ratlleu la pell de la llimona i afegiu-la també.
  7. Poseu una mica de canyella.
  8. Enmotlleu, jo hi poso mantega o saïm i a sobre un paper de forn (opcional).
  9. Enforneu uns 30 minuts i sense obrir el forn, baixeu la temperatura a 150º i coeu uns 10 minuts més. 
  10. Deixeu-lo refredar a dins del forn amb la porta oberta.
  11. Quan sigui ben fred, espolvareu amb sucre glacé.


Pastel de almendra


Ingredientes:
  • 250 grs de almendras crudas molidas o en polvo
  • 250 grs de azúcar blanco
  • 6 huevos 
  • La ralladura de medio limón
  • Una pizca de canela
  • Mantequilla o manteca para el molde
  • Azúcar glas para decorar
Peparación:
  1. Calentar el horno a 170º
  2. Separar las claras de las yemas.
  3. Montar las claras a punto de nieve, cuando tengan una cierta consistencia añadir la mitad del azúcar.
  4. Mezclar las almendras, las yemas y el resto del azúcar.
  5. Añadir las claras con mucha suavidad a la mezcla anterior.
  6. Rallar la piel del limón y añadirla también.
  7. Poner un poco de canela.
  8. poner un poco de mantequilla o manteca en un molde y encima un papel de horno (opcional).
  9. Hornear unos 30 minutos y sin abrir el horno, bajar la temperatura a 150º y cocer unos 10 minutos más.
  10. Dejar enfriar dentro del horno con la puerta abierta.
  11. Cuando esté bien frío decorar con azúcar glas.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada