Amb el cap del llamàntol, 3 alls, un tomàquet i una nyora farem un fumet. Fregirem les mandonguilles, escaixerem les patates i ja ho tindrem!
Ingredients i preparació per a les mandonguilles.
- 250 grs de carn de vedella
- 250 grs de carn de porc
- 2 ous
- 1 all ratllat
- julivert picat
- Farina de galeta i farina blanca
- Sal, oli d'oliva i pebre negre
Ja hem preparat mandonguilles en altres ocasions, us recordo el procediment. Barreixem les carns, els ous, l'all ratllat i el julivert. Ho salpebrem. Afegim una mica de farina de galeta. fem les boletes, les enfarinem i fregim en oli d'oliva.
Ingredients i preparació del fumet:
- El cap d'un llamàntol partit per la meitat
- 3 alls pelats
- 1 tomàquet sense la pell
- 1 nyora sense les llavors
- 1 copa de conyac
- Aigua
Primer ho sofregirem tot junt uns 10 minuts, llavors afegirem el conyac i quan haurà evaporat una mica ho cobrirem d'aigua freda i ho farem bullir 20 minuts escassos. Ho podem deixar infusionar una estona. Ho xafarem tot amb un morter i ho colarem.
També necessitarem:
- La cueta i les pinces del llamàntol
- Una patata ben grossa o dues mitjanes
Per a la picada:
- Safrà
- Carquinyoli
Un cop tenim fetes les mandonguilles i el fumet...en una cassola de fang posem un bon raig d'oli d'oliva, afegim les mandonguilles i esqueixem la patata. Afegirem el fumet ben calent fins a cobrir i ho farem bullir a foc fortet uns 20 minuts. Quan faltin uns cinc o sis minuts hi tirem la cueta i les pinces del llamàntol. Preparem i afegim una picada amb un carquinyoli, una mica de safrà i brou de la cocció. Un parell de minuts i a la taula!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada