divendres, 8 de juliol de 2016

MANDONGUILLES AMB PATATES I LLAMÀNTOL

Amb el cap del llamàntol, 3 alls, un tomàquet i una nyora farem un fumet. Fregirem les mandonguilles, escaixerem les patates i ja ho tindrem.

Ingredients i preparació per a les mandonguilles.

  • 250 grs de carn de vedella
  • 250 grs de carn de porc
  • 2 ous
  • 1 all ratllat
  • julivert picat
  • Farina de galeta i farina blanca
  • Sal, oli d'oliva i pebre negre

Ja hem preparat mandonguilles en altres ocasions, us recordo el procediment. Barreixem les carns, els ous, l'all ratllat i el julivert. Ho salpebrem. Afegim una mica de farina de galeta. fem les boletes, les enfarinem i fregim en oli d'oliva.


Ingredients i preparació del fumet:
  • El cap d'un llamàntol partit per la meitat
  • 3 alls pelats
  • 1 tomàquet sense la pell
  • 1 nyora sense les llavors
  • 1 copa de conyac
  • Aigua

Primer ho sofregirem tot junt uns 10 minuts, llavors afegirem el conyac i quan haurà evaporat una mica ho cobrirem d'aigua freda i ho farem bullir 20 minuts escassos. Ho podem deixar infusionar una estona. Ho xafarem tot amb un morter i ho colarem.


També necessitarem:
  • La cueta i les pinces del llamàntol
  • Una patata ben grossa o dues mitjanes
Per a la picada:
  • Safrà
  • Carquinyoli

Un cop tenim fetes les mandonguilles i el fumet...en una cassola de fang posem un bon raig d'oli d'oliva, afegim les mandonguilles i esqueixem la patata. Afegirem el fumet ben calent fins a cobrir i ho farem bullir a foc fortet uns 20 minuts. Quan faltin uns cinc o sis minuts hi tirem la cueta i les pinces del llamàntol. Preparem i afegim una picada amb un carquinyoli, una mica de safrà i brou de la cocció. Un parell de minuts i a la taula!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada