divendres, 11 de novembre de 2016

ARRÒS DE MUNTANYA AMB BOLETS-ARROZ DE MONTAÑA CON SETAS


Ingredients:
  • Quatre tallets de conill
  • Quatre tallets de pollastre
  • Costelló de porc
  • Un parell de salsitxes
  • Un pebrot verd
  • Mig pebrot vermell
  • Dos alls
  • Tres tomacons de penjar
  • Una copeta de conyac
  • Bolets variats: ceps, girgoles, rovellons
  • 300 grs d'arròs (marisma, bomba i llarg)
  • Sal i oli d'oliva
Preparació:
  1. Sofregiu totes les carns juntes menys les salsitxes, en una cassola de fang amb oli d'oliva. Quan les gireu, les saleu i ja podeu afegir les salsitxes tallades a bocins.
  2. Talleu els pebrots a trossets petits i afegiu-los, que sofregeixi tot junt.
  3. Ratlleu els alls i tot seguit els tomacons, fregiu fins que aquests perdin tota l'aigua i gairebé s'enganxi el sofregit a la cassola, llavors tireu-hi el conyac i deixeu que evapori.
  4. Ara és l'hora d'afegir els bolets. Si feu servir ceps secs, guardeu una mica de l'aigua de rehidratar-los per afegir-la a l'arròs.
  5. Poseu l'arròs i remeneu.
  6. Tireu-hi l'aigua ben bullent. Que cogui uns 18 minuts.
  7. Tasteu de sal i a la taula.



En castellano

Ingredientes:
  • Cuatro trocitos de pollo
  • Cuatro trocitos de conejo
  • Costilla de cerdo
  • Un par de salchichas
  • Un pimiento verde
  • Medio pimiento rojo
  • Dos ajos
  • Tres tomates de colgar
  • Una copita de coñac
  • Setas variadas: ceps, girgolas, níscalos
  • 300 grs de arroz
  • Sal y aceite de oliva


Preparación:
  1. Sofreír todas las carnes juntas menos las salchichas, en una cazuela de barro con aceite de oliva. Cuando las giréis, las saláis y ya podéis añadir las salchichas cortadas en pedazos.
  2. Cortar los pimientos en trocitos pequeños y añadir, que sofría todo junto.
  3. Rallar los ajos y seguidamente los tomates, freír hasta que éstos pierdan toda el agua y casi se pegue el sofrito a la cazuela, entonces añadir el coñac y dejar que evapore.
  4. Ahora es el momento de añadir las setas. Si utiliza ceps secos, guardar un poco del agua de hidratarlos para añadirla al arroz.
  5. Poner el arroz y remover.
  6. Echar el agua hirviendo. Que cueza unos 18 minutos.
  7. Probar de sal y a la mesa.


2 comentaris:

  1. Qué bo t'ha quedat aquest arroç amb boletets i la qualitat del arroç...fa venir gana!

    ResponElimina