Ingredients:
- Mig pollastre tallat a octaus
- Dues botifarres de pagès
- Dues cebes
- Un all
- Quatre tomacons
- Castanyes
- Variat de bolets
- Brou de pollastre
- Sal, pebre i oli d'oliva
- Una galeta maria o un carquinyoli
Preparació:
- Rostiu el pollastre en una cassola de fang o de ferro, salpebreu-lo.
- Afegiu les botifarres tallades cadescuna en dos.
- Quan estigui tot enrosit afegiu la ceba tallada no gaire prima i l'all. Tapeu i rostiu tot junt.
- Afegiu els tomacons pelats.
- Mentre bulliu i peleu les castanyes.
- Quan estigui tot ben confitat, afegiu les castanyes i tireu-hi una copa de vi ranci. Deixeu-ho reduir.
- Cobriu-ho escasament amb brou i que cogui una mitja hora o tres quarts.
- Confiteu els bolets i afegiu-los al rostit quan faltin uns deu minuts per apagar el foc.
- Quan faltin cinc minuts per acabar el rostit feu una picada amb una galeta o un carquinyoli i el mateix suc del rostit i afegiu-lo.
- Deixeu reposar i serviu.
En castellano
Ingredientes:
- Medio pollo cortado en octavos
- Dos butifarras
- Dos cebollas
- Un ajo
- Cuatro tomates
- Castañas
- Setas
- Caldo de pollo
- Sal, pimienta y aceite de oliva
- Una galleta maría o un carquiñoli
Preparación:
- Freír el pollo en una cazuela de barro o de hierro, salpimentar.
- Añadir las butifarras cortadas por la mitad.
- Cuando esté todo rustido añadir la cebolla cortada no muy delgada y el ajo. Tapar y rustir todo junto.
- Añadir los tomates pelados.
- Mientras hervir y pelar las castañas.
- Cuando esté todo bien confitado, añadir las castañas y echar una copa de vino rancio. Dejar reducir.
- Cubrir escasamente con caldo y cocer una media hora o tres cuartos.
- Confitar las setas y añadirlas al rustido cuando falten unos diez minutos para apagar el fuego.
- Cuando falten cinco minutos para terminar el rustido hacer una picada con una galleta o un carquiñoli y el mismo jugo del asado y añadirlo.
- Dejar reposar y servir.
quina pasada de bo
ResponEliminaGràcies
EliminaUn rostidet ben bo, que en dies com avui be molt de gust!!!!!
ResponEliminaGràcies Mon.
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