divendres, 18 de novembre de 2016

ROSTIT DE TARDOR

Ingredients:
  • Mig pollastre tallat a octaus
  • Dues botifarres de pagès
  • Dues cebes 
  • Un all
  • Quatre tomacons
  • Castanyes 
  • Variat de bolets
  • Brou de pollastre
  • Sal, pebre i oli d'oliva
  • Una galeta maria o un carquinyoli

Preparació:
  1. Rostiu el pollastre en una cassola de fang o de ferro, salpebreu-lo.
  2. Afegiu les botifarres tallades cadescuna en dos.
  3. Quan estigui tot enrosit afegiu la ceba tallada no gaire prima i l'all. Tapeu i rostiu tot junt.
  4. Afegiu els tomacons pelats.
  5. Mentre bulliu i peleu les castanyes.
  6. Quan estigui tot ben confitat, afegiu les castanyes i tireu-hi una copa de vi ranci. Deixeu-ho reduir.
  7. Cobriu-ho escasament amb brou i que cogui una mitja hora o tres quarts.
  8. Confiteu els bolets i afegiu-los al rostit quan faltin uns deu minuts per apagar el foc.
  9. Quan faltin cinc minuts per acabar el rostit feu una picada amb una galeta o un carquinyoli i el mateix suc del rostit i afegiu-lo.
  10. Deixeu reposar i serviu.




En castellano

Ingredientes:
  • Medio pollo cortado en octavos
  • Dos butifarras
  • Dos cebollas
  • Un ajo
  • Cuatro tomates
  • Castañas
  • Setas
  • Caldo de pollo
  • Sal, pimienta y aceite de oliva
  • Una galleta maría o un carquiñoli

Preparación:
  1. Freír el pollo en una cazuela de barro o de hierro, salpimentar.
  2. Añadir las butifarras cortadas por la mitad.
  3. Cuando esté todo rustido añadir la cebolla cortada no muy delgada y el ajo. Tapar y rustir todo junto.
  4. Añadir los tomates pelados.
  5. Mientras hervir y pelar las castañas.
  6. Cuando esté todo bien confitado, añadir las castañas y echar una copa de vino rancio. Dejar reducir.
  7. Cubrir escasamente con caldo y cocer una media hora o tres cuartos.
  8. Confitar las setas y añadirlas al rustido cuando falten unos diez minutos para apagar el fuego.
  9. Cuando falten cinco minutos para terminar el rustido hacer una picada con una galleta o un carquiñoli y el mismo jugo del asado y añadirlo.
  10. Dejar reposar y servir.



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