diumenge, 16 d’abril de 2017

MACARRONS AMB SÍPIA-MACARRONES CON SEPIA


Del llibre "La cuina marinera de la Costa Brava" de Jaume Fàbrega, fem un plat de pasta mariner.

Macarrons amb sípia


Ingredients:
  • 500 grs de macarrons (es pot fer amb fideus o amb arròs)
  • 1 sípia tallada a daus
  • 1 ceba grossa
  • 3 tomàquets
  • 1 all
  • Sal i oli d'oliva
  • Julivert picat
Preparació:
  1. Netegeu la sípia i talleu-la a daus.
  2. En una cassola sofregiu els talls de sípia, deixeu primer que deixin anar l'aigua i després hi poseu una mica d'oli i sal.
  3. Afegiu la ceba ratllada i sofregiu-la.
  4. Piqueu l'all ben petit i afegiu-lo, juntament amb una mica de julivert també picat.  Poseu-hi el tomàquet tot seguit sense la pell i sofregiu-lo.
  5. Bulliu els macarrons en força aigua amb sal, passeu-los pel sedàs i afegiu-los a la cassola amb el sofregit. Que cogui tot junt uns 5 minuts.
  6. Tasteu de sal i serviu.


Macarrones con sepia


Ingredientes:
  • 1/2 kg de macarrones o fideos o arroz
  • 1 sepia
  • 1 cebolla
  • 1 ajo
  • 3 tomates
  • Perejil
  • Sal y aceite de oliva
Preparación:
  1. Limpiar la sepia y cortarla a dados, freírla en una cacerola, dejando que pierda un poco el agua antes de poner el aceite y la sal.
  2. Rallar la cebolla y añadirla.
  3. Picar el ajo y el perejil y añadirlo.
  4. Añadir los tomates sin piel y sofreírlo todo junto.
  5. Hervir los macarrones en abundante agua con sal, colarlos y añadirlos a la cacerola. Ha de cocer todo junto unos 5 minutos.
  6. Probar de sal y servir.


1 comentari: