diumenge, 9 d’abril de 2017

LLESQUES O TORRADETES DE SANTA TERESA


És un dolç típic de Pasqua que probablement va néixer amb la idea d'aprofitar el pa sec. Sembla que l'excèntric Apici, gastrònom romà dels segle I i autor del llibre "De re coquinaria" ja parla d'aquestes menges  anomenat-les "aliter dulcia"

Hi ha variants, però el pa, l'ou, la llet i el sucre sempre hi són presents, a Occitània que pren el nom de daudines o soupes-rosses substitueixen la canyella per la vainilla i es va extendre a tota França amb el nom de "pain perdu"

Són les llesques dolces a Menorca, llesques de papa a Mallorca, llesquetes amb ou al País Valencià o "torrijas" a la resta de la Península Ibèrica.

Llesques


Ingredients:
  • 8 llesques de pa dur
  • 2 ous
  • 1 got de llet fresca
  • Sucre
  • Canyella
  • Oli d'oliva
  • Anís (opcional)
Preparació:
  1. Xopem les llesques de pa sec amb llet.
  2. Les arrebossem amb ou batut.
  3. Les fregim en abundant oli d'oliva a una temperatura raonable, que no fumegi, fins que estiguin daurades per les dues bandes.
  4. Les deixem sobre un paper de cuina perquè perdin l'oli que sobra.
  5. Espolvarem amb sucre i canyella.
  6. Podem afegir uns gotes d'anís per damunt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada