dimarts, 4 d’abril de 2017

TRINXAT DE CERDANYA-LA TRINXETA



Tot un plaer haver estat convidada a la presentació de La Trinxeta de Carlit en societat, en un entorn de luxe, l'hotel Alimara seu del CETT.
Aquest food truck ens acostarà el trinxat, un menjar boníssim i típic de La Cerdanya, a tots els racons de Catalunya.

No us perdeu totes les aventures que a partir d'ara mateix protagonitzarà la Núria Cerdà, un personatge creat per Karme Roda, i la foodtruck del trinxat: La Trinxeta!





Trinxat de Cerdanya


Segons Pep Palau al seu llibre "la cuina del Pirineu català" aquest plat no és exclusiu d'aquesta comarca. Amb el nom genèric de "trinxat" es fan una sèrie de plats que varien una mica en els seus ingredients a mida que ens movem per les diferents contrades pirinenques. La base però, sempre és la col i la patata. Aquests dos cultius molt soferts aguanten bé el fred. Sembla que la col en la seva versió hivernal és més aromàtica i resulta ideal per fer aquest plat.
A mi m'agrada anomenar-lo així perquè la primera vegada que vaig tastar-lo va ser a Puigcerdà, i em porta molt bons records, però també l'he menjat a Andorra en la versió que avui us porto, amb una truita a la francesa "a cheval".

Ingredients:
  • Una col d'hivern
  • El mateix pes en patates
  • Uns 4 o 5 alls
  • Cansalada viada
  • un parell d'ous
  • OOVE
Preparació:
  1. Escaldeu la col i la feu bullir mitja hora.
  2. Afegiu les patates tallades a trossos i ho feu coure uns 20 minuts més.
  3. Mentre talleu la cansalada a quadradets molt petits i fregiu-la en oli d'oliva. Reserveu.
  4. En el mateix oli fregiu ela alls a trossos grossos, vigilant que no es cremin que amarguen. Retireu-los.
  5. Escorreu col i patata i amb una escrassadora aneu-ho aixafant en l'oli on hem fregit la cansalada i els alls.
  6. Serviu amb la cansalada i l'acompanyeu amb una bona truita a la francesa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada