dimecres, 22 de juny del 2016

LA COCA DE SANT JOAN

Com diu en Jaume Sisa, de totes les coques, la més elegant.
Es pot fer amb crema, amb fruita confitada, amb llardons...però sempre amb pinyons, sinó, no té el mateix encant.

Avui en fem una amb taronja confitada, un licor de taronja que li han regalat al Jaume a la trobada blogaire #gastroThermalia, i com no, amb pinyons.

La taronja confitada també la fem a casa, amb dues taronges, 300 grs de sucre i 150 cc d'aigua. L'hem de tallar ben fineta i deixar-la coure amb l'almívar ben bé una hora, després la deixeu secar en una reixeta.


Coca de Sant Joan


Ingredients:

Pel peu
 200 grs de farina de força
 100 cc d'aigua 
 25 grs de llevat de forner

Pel pastat final: 
400 grs de farina
150 grs de sucre
10 grs de sal
2 ous i 1 altre per pintar la coca
40 cc de llet
70 grs de mantega
1 copeta de licor de taronja

Per a decorar
Taronja confitada
Pinyons 
Sucre


Preparació:

  1. Barreixem els ingredients del peu i ho deixem reposar fins que dobli el seu volum i ho reservem.
  2. En un bol barreixem la farina pel pastat amb el ous, el sucre i la sal. 
  3. Incorporem el licor de taronja.
  4. Hi afegim la llet i finalment la mantega.
  5. Ho barreixem amb el peu.
  6. Pastem amb les mans fins que no s'enganxi.
  7. Dividim la massa i la deixem reposar, tapada amb un drap. Si pot ser a uns 20º de temperatura.
  8. L'estirem i li donem la forma típica. Que reposi uns tres quarts o fins que torni a doblar el seu volum. La podeu tapar perquè no s'assequi.
  9. Li posem la taronja confitada i la pintem amb ou batut.
  10. La decorem amb els pinyons, afegim sucre per sobre i al forn uns 20 minuts a 180º


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada