Quan pregunto als de casa si volen arròs per dinar, sempre diuen que sí.
Des de que vaig aprendre a fer-ne del gran arrossaire, Xesco Bueno, la veritat és que em queda molt bo.
Això sí quan pregunto si el volen sec o caldòs,la resposta sempre sona igual...
-Sec.
El d'avui, molt fàcil i saboròs.
Ingredients:
- Una cueta de rap sense espina tallada a medallons
- Tres o quatre llagostins per persona
- 90 grs d'arròs bomba per persona
- 250 cc de fumet de peix per ració d'arròs
- Dos alls, julivert, safrà i dos cullerades de tomàquet concentrat
Preparació:
- Sofregim els llagostins i reservem.
- En el mateix oli d'oliva marquem els medallons de rap i reservem.
- Sofregim els alls picats amb compte que no es cremin.
- Afegim el safrà i molt rapidament el tomàquet concentrat.
- Hi tirem l'arròs, li donem unes quantes voltes i afegim el fumet molt bullent, que faci soroll. Que cogui uns set o vuit minuts a foc fort.
- Afegim el rap i els llagostins i cap el forn uns 10 minuts.
- Quan el traieu del forn, espolvareu amb julivet i cap a taula.
En castellano:
Ingredientes:
- Una cola de rape cortada a medallones
- Tres o cuatro langostinos por persona
- 90 grs de arroz bomba por persona
- 250 cc de fumet de pescado por ración de arroz
- Para el sofrito: dos ajos, azafrán, perejil y dos cucharadas de tomate concentrado
Preparación:
- Freimos los langostinos y los reservamos.
- En el mismo aceite, marcamos el rape y también lo guardamos.
- Freimos los ajos muy picados, que no se quemen que amargan.
- Añadimos el azafrán y a continuación el tomate concentrado.
- Tiramos el arroz, le damos un par de vueltas y añadimos el fumet hirviendo.
- Que hierva 7 minutos a fuego muy fuerte, añadimos el rape y los langostinos y al horno a 200º unos 10 minutos más.
- Decorar con perejil picado.
Ah i moltes gràcies per acompanyar-me i per aquestes 75.000 visites que es diu aviat.
ja ho dic jo... reina dels arroços! pintaza!
ResponEliminaJajajajajajaja.
Elimina