divendres, 6 de gener del 2017

CÒCA DEI REIS-UN ALTRE TORTELL


Ingredients:
  • Sis ous
  • Un quilo de farina
  • 240 grs de sucre
  • Un polzim de sal
  • 100 grs de mantega
  • 150 cc de llet
  • 40 grs de llevat
  • La pell d'una llimona 
  • Un canonet de vainilla
  • Per a decorar: taronja confitada, cireres, pinyons, sucre bolado, ou batut
  • Si voleu fer la taronja confitada a casa, només heu de fer un almívar amb aigua i sucre (dos parts de sucre per una d'aigua) tallar la taronja ben fineta, fer-la coure durant una hora almenys a foc molt baix i deixar secar en una reixeta.


Preparació:
  1. Bulliu la llet amb la pell de la llimona i la vainilla. deixeu-la refredar.
  2. Barregeu els ous, quasi tota la farina, el sucre, la sal i el llevat desfet en una mica d'aigua tébia, en un bol de vidre o d'acer inoxidable.
  3. Aneu afegint la llet i pastant.
  4. Al final afegiu la mantega i seguiu pastant.
  5. Deixeu reposar la massa fins que dobli el seu volum.
  6. estireu-la amb un corró i enrotlleu-la.
  7. Ara la podeu decorar i pintar amb ou.
  8. Enforneu-la una 30 minuts a 175º
  9. Si voleu un cop freda, la podeu tallar i farcir amb nata o xocolata.
  10. Si ho preferiu la farciu abans de coure-la amb massapà (la mateixa proporció de sucre i pols d'ametlla barrejat amb una mica d'aigua i deixat reposar a la nevera.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada