dimarts, 3 de gener de 2017

FAVES I CARXOFES OFEGADES



Ingredients:
  • Un quilo de faves desgranades
  • Quatre carxofes tallades en sis trossos
  • Un bon tall de cansalada 
  • Un parell de cebes tendres
  • Una copeta de vi ranci
  • Quatre talls de bull negre o botifarra ample per a faves
  • Un farcellet d'herbes
  • Sal, pebre negre i oli d'oliva
Preparació:
  1. En una cassola de fang sofregiu la cansalada tallada a daus i la botifarra o bull. Reserveu la botifarra
  2. Afegiu la ceba tallada molt prima i feu-la enrossir.
  3. Tireu-hi la copeta de vi ranci i que evapori una mica l'alcohol.
  4. Afegiu les herbes.
  5. Afegiu les faves, baixeu el foc i tapeu la cassola. Ha de coure uns 25 minuts. de tant en tant feu saltar les faves movent la cassola. Si cal podeu afegir una mica d'aigua.
  6. Talleu les carxofes salteu-les en una paella i afegiu-les a la cassola. Han de coure uns deu minuts.
  7. Afegiu la botifarra, apagueu el foc i deixeu reposar uns minuts.
  8. Tasteu de sal.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada