Sant Vicenç del Horts celebra la tercera setmana del mes de gener, la seva Festa Major d'Hivern. Enguany des de l'ajuntament ens arriba una proposta gastronòmica que ens ha semblat força interessant. S'han cuinat als espais de #cuinaendirecte, receptes llunyanes però que avui formen part dels "Sabors Vicentints" i així ha quedat reflectit en el calendari que han preparat per aquest any 2017.
Trobem receptes d'aquí com el bacallà amb panses, del Sahara com el cuscús, un "cocido" andalús, un wan-tung xinés o un tataki de tonyina amb guacamole, mozarella i quenelle d'escalivada que ens va preparar Carles Ruiz, per a posar algun exemple, però se'n van preparar moltes més i jo us convido a fer un repàs per conèixer-les totes.
Brasileira esclar!
Feijoada
Ingredients:- 150 grs de cansalada
- 500 grs de llonces de porc
- 8 salsitxes o un parell de xoricets
- Farigola
- dues cebes
- Tres tomàquets
- Un all
- Mitja culleradeta de comí
- sal i pebre negre
- 250 grs de fesols negres remullats unes 12 hores
- Arròs blanc per acompanyar i taronja
Preparació:
- Posem a bullir els fesols (jo he fet servir els que ens van regalar el dia de la trobada) en aigua nova, no la que hem fet servir per a remullar-los, i una mica de farigola.
- Mentre posem les costelles al forn a 180º uns vint minuts.
- Fem el sofregit amb la ceba i la tomata, i li afegim una mica de farigola, l'all, sal i pebre.
- Hi posem la cansalada, les salsitxes tallades a rodanxes, les costelles tallades a trossos i ho afegim tot als fesols. Ha de coure tot junt uns quinze minuts.
- Ho acompanyem amb arròs blanc bullit i uns talls de taonja.
Va ser un dia rodó!!! I el temps va aguantar! I ja has fet servir els fesols negres!! Ptnts
ResponEliminaQué interesant aquesta recepta! i segur que es boníssime! Bravo por Sant Viçens del Horts
ResponElimina