-A veure quina de les dues arriba primer.- m’ha dit la Mon d'April's kitch
Llavors esclato a riure.
M’arriba un missatge de la Mon que diu: “He guanyat!”.
A l’instant contesto: sí ,ja et veig des del bus, ara arribo.
Les parades d’autobús, una en front de l’altre, ambdues en
front mateix del #mercatdela guineueta, i comencem la visita , i comença també
aquest petit projecte de l’April i la robabruta-femcuinetes.
De tant en tant escollirem un mercat….un producte….i ens
posarem a escriure.
#welovewmercatsdebarcelona.
Ens aturem a la parada de l’Eduardo Funes, una pesca salada amb
una miqueta de menjar preparat: bunyols de bacallà, esqueixada, bacallà a la
llauna... i molt bacallà en remull, sec,
arengades, moixama.... L’Eduardo amablement surt del seu amagatall per
atendre’ns, ens explica que és la tonyina de sorra que jo necessito per a fer
uns pebrots farcits a la manera d’Alcoi i que la puc substituir per moixama
perquè de tonyina no n’hi ha gairebé mai i a més a més s’ha de deixar desalar i
perd força el gust. Amb l’April parlen de xato’s.
Unes quantes voltes pel mercat; fruites, verdures, avirams,
peix, carrns, menuts, un parell de baretos, i en general gent molt amable i
simpàtica, contenta de que l’April i jo els fem fotografies, a ells, al seu
gènere.
Els de l’Aviram Barcelò, ens criden. –que nosaltres volem
sortir a la foto, ens diu una de les dependentes, que maca. Una foto a dins la
cuineta, una altre tots 3 a la parada amb els pollastrets i els conills. També
fan pollastres a l’ast i venen ous.
Desprès ens parem a la Fruiteria Gonzalez. –Nena posat bé, li
diu una clienta, a la dependenta, que t’estan fent una foto. Les 2 noies que
venen riuen amb una mica de vergonya.
Amb l’April decidim i comprem el producte que cuinarem, un
mateix producte: Boquerons comprats a la parada de Peix i maric Neus i 2
receptes diferents.
Jo faré : BOQUERONS FARCITS DE PARMESÀ ARREBOSSATS AMB OU I
PANKO.
Netejo bé els boquerons i els deixo en aigua molt freda una
bona estona perquè perdin tota la sang i quedin ben nets.
Ratllo formatge Parmesà en un ratllador de forats molt grans,
així queda el formatge ben gruixut.
Omplo els boquerons de formatge, els paso per ou i tot seguit
per panko. Ben fregidets en força oli d’oliva i espolvarejats amb un polsim de Shichimi,
que és una barreixa d’espècies japoneses molt picantet.
Mireu l'altre part del projecte: Cebiche nikkei de boquerones
Mireu l'altre part del projecte: Cebiche nikkei de boquerones