dimarts, 13 de juliol del 2021

FAVES I PÈSOLS AMB CAMALLOT I SOBRASSADA

Faves i pèsols

Faves i pèsols amb camallot i sobrassada

 Ingredients:

  • Un tall de sobrassada-llonganissa
  • Una ceba tendra
  • Dos alls
  • Un tomàquet
  • 300 grs de faves sense tavella
  • 200 grs de pèsols
  • Un tall gruixut de camallot
  • Un tall de sobrassada curada #sobrassadaimés
  • Oli d'oliva, sal i un polsim de marduix

Preparació:
  1. Fregiu en una greixonera la sobrassada-llonganissa SesIlleskm0 a trossos amb una miqueta d'oli, vigilant que no es cremi.
  2. Afegiu la ceba tallada i l'all picat.
  3. Incorporeu un tomàquet sense pell ni llavors i ho sofregiu una mica tot junt.
  4. Poseu-hi les faves (poden ser fresques o congelades, jo quan n'es el temps, les escaldo i les congelo) i feu-les coure uns 10 minuts afegint una mica d'aigua.
  5. Ara incorporeu els pèsols i el camallot tallat a daus. Baixeu el foc al mínim, tapeu i coeu-ho fins que les faves siguin tendres.
  6. Tasteu de sal i espolvareu amb un polsim de marduix.
  7. Afegiu unes boletes de sobrassada curada i serviu.


Faves i pèsols amb camallot i sobrassada

dimecres, 7 de juliol del 2021

GAMBES AL FORN AMB PATATES

Ara fa uns mesos Viena Edicions ha publicat un nou llibre de receptes de cuina, en aquesta ocasió sobre els mítics plats de l'hotel Sevilla i del restaurant Rocamar del port de Maó, La millor cuina de Menorca, escrit per Josep Borràs amb la col·laboració ben estreta del seu fill Damià, divulgador culinari, poeta i traductor de clàssics com Goldoni, Vian o Genet.

Josep Borràs va aprendre l'ofici de cuiner a l'hotel Sevilla de la mà de la seva mare i, durant 40 anys va ser el xef del Rocamar del port de Maó. Jubilat des de 1995 continua vinculat al món de la gastronomia de la seva terra, Menorca.

Gambes al forn

Ingredients:

  • 800 grs de gambes
  • 500 grs de patates
  • 2 alls
  • Julivert
  • 4 cullerades de farina de galeta
  • 1/2 culleradeta de pebre vermell
  • Oli d'oliva verge extra i sal
Preparació:
  1. Peleu les patates i talleu-les en rodelles de mig centímetre. Deixeu-les en remull una bona estona, després les sequeu bé, les fregiu en oli d'oliva i les reserveu ben escorregudes.
  2. En una safata de forn, poseu les patates, fent un llit, les saleu una miqueta i disposeu per sobre les gambes. 
  3. Feu una picada amb els alls i el julivert i ho barregeu amb la farina de galeta i el pebre vermell. Ho esparciu per sobre les gambes i, afegiu 4 cullerades de l'oli de fregir les patates i 2 cullerades d'aigua.
  4. Escalfeu el forn a 180º i coeu-ho tot junt uns 5 minuts.