Recepta en català
Ingredients:
- 4 ous separant clares i rovells
- 50 grs de sucre glaç i una mica més per a decorar
- 50 grs de sucre moré
- 150 grs de farina integral
- 200 grs de moniato cuit
- 1 tassa de llet
- 2 tasses d'oli d'oliva
- 10 grs de llevat en pols
- Un polzim de gingebre
- 1 culleradeta de canyella
- 1/2 culleradeta de cardamom mòlt
- Mantega pel motlle
Preparació:
- Feu coure un parell de moniatos al forn o al micro.
- Separeu les clares dels rovells.
- Munteu les clares amb el sucre glaç a punt de neu.
- Barregeu els rovells amb el sucre moré i afegiu la llet, l'oli, la farina i el llevat.
- Xafeu el moniatu amb una forquilla i afegiu-lo a la barreja.
- Espolvareu amb les espècies i remeneu una mica.
- Incorporeu molt a poc a poc amb una espàtula les clares a punt de neu.
- Poseu-hi mantega al motlle. Poseu-hi la pasteta.
- Enforneu a 170º (ja prescalfat) una mitja hora llarga.
- Decoreu amb sucre glaç.
En castellano
Ingredientes:
- 4 huevos separando claras y yemas
- 50 grs de azúcar glacé y un poco más para decorar
- 50 grs de azúcar moreno
- 150 grs de harina integral
- 200 grs de boniato cocido
- 1 taza de leche
- 2 tazas de aceite de oliva
- 10 grs de levadura en polvo
- Una pizca de jengibre en polvo
- 1 cucharadita de canela
- 1/2 cucharadita de cardamon molido
- Mantequilla para el molde
Preparació:
- Cocer un par de boniatos en el horno o el micro.
- Separar las claras y montar a punto de nieve con el azúcar glacé.
- Mezclar las yemas con el azúcar moreno y añadir en este orden, la leche, el aceite, la harina y la levadura.
- Chafar el boniato y añadirlo a la mezcla.
- Añadir las especias.
- Incorporar las claras con cuidado.
- poner un poco de mantequilla en el molde, podeia poner un papel para el horno.
- Cocer en el horno precalentado a 170º durante media hora aproximadamente.
- Decorar con el azúcar glacé