Ziti amb mandonguilles |
Ingredients:
- 500 grs de ziti o macarrons
- 600 grs de tomàquets
- 200 grs de salami
- 200 grs de Caciocavallo silano*
- 350 grs de carn picada (vedella o vedella i porc)
- 2 ous
- 1 all
- Farina blanca
- Farina de galeta
- 100 grs de parmesà
- Unes quantes fulles d'alfàbrega
- Sal i oli d'oliva
* formatge de llet de vaca, de pasta filada, lleugerament picant, de collor groc pàl·lid. Es pot trobar a botigues especialitzades en productes italians.
Preparació;
- Prepareu la salsa de tomàquet; sofregiu un all en una cassola amb oli d'oliva, el retireu i aboqueu els tomàquets sense pell, baixeu el foc i que vagin confitant. Podeu fer servir passata (puré) de tomàquet (es ven a molts supermercats).
- Per fer les mandonguilles: poseu la carn, un ou, la meitat del parmesà, una mica de sal i ho barregeu. Afegiu farina de galeta, feu boletes petites, enfarineu-les i les fregiu. Afegiu-les a la salsa de tomàquet quant aquesta estigui gairebé feta, però baixeu el foc al mínim.
- Feu bullir la pasta en aigua bullent amb sal. En Luciano la cou només la meitat del temps que posa al paquet (depèn si us agrada al dente o més toveta)
- Talleu el salami a trossos i el Silano a talls molt fins.
- Bulliu un ou i deixeu-lo refredar en aigua freda. Peleu-lo i reserveu.
- Barregeu la pasta amb la salsa de tomàquet i les mandonguilles.
- Poseu en una safata de forn la meitat de la pasta, feu una capa de salami, la meitat del silano i l'ou dur a trossos. Poseu algunes fulles d'alfàbrega i acabeu amb l'altre meitat de la pasta.
- Cobriu amb la resta de silano, el parmesà i una mica de farina de galeta. Enforneu uns 20 minuts a 180º fins que es faci una crosta.