diumenge, 30 d’agost del 2015

TORTILLA-JAMIE OLIVER-COOKING THE CHEF



Ingredientes para 3 tortillas:
6 huevos
1 mozzarela de búfala
unos cuantos tomatitos cherry
hojas de albahaca frescas
sal y aceite de oliva

Femcuinetes
Freir los tomates, partidos por la mitad, en aceite de oliva. Batir 2 huevos y directos a la sartén...2 ó 3 tomatitos, un par de trozos de mozzarela y 3 hojitas de albahaca. Una pizca de sal y servir.

Esta es la receta de tortilla que os presento hoy, muy sencilla, pero muy sabrosa. Está inspirada en una de Jamie Oliver que aparece en la revista de junio que compré en Londres este verano, bueno, compré 2, una para mi y otra para mi compi de proyecto #welovemercatsdebarcelona que en breve retomaremos, Mon de April's Kitch. Ella es también, junto a Aisha de la Cocina de Aisha, responsables de ese reto que esperamos los bloguers-gastronom's con muchas ganas todos los meses; Cooking the Chef, pero que en estos meses de verano, se han dado un medio descansito y en lugar de proponernos nuevos retos hemos podido repetir de Chef.
Y como a Mon y a mi nos encanta eso de escoger un plato o un producto y a ver si coincidimos y pensamos el mismo, jajajajajaja....ahí estamos.
Aquí os dejo el enlace de la otra mitad, la de Mon








divendres, 7 d’agost del 2015

MERCAT DE LA VALL D'HEBRON-ESPAI CUINA'M-CACHOPO



De lluny, l'Àgata Albero, manager de l'espai CUINA'M em saluda
-Hola Montse, que tal? 



La vaig coneixer aquest hivern al #TastaViladecans, on vaig participar a una divertidíssima JAM gastronòmica amb bloguers i restauradors del CUBAT, convidada pel Jordi Beumala de Expogestió.



Esperem que arribi la Mon d'April's Kitch i comencem a visitar aquest mercat inaugurat l'any 1969, situat al passeig de la Vall d'Hebron, 130-134, que va ser remodelat l'any 2009 i que està a punt d'incorporar uns hortets per ús dels veïns del barri, no us ho perdeu, a la teulada! com ens explica molt amablement na Núria Pedro, secretària de la Junta de l'associació de Mercats Municipals de Catalunya i que té una botigueta a l'exterior del mercat on ven una roba interior moníssima i altres complements.

Aquest estiu excepcional calorós ens porta directament a la Mon i a mi, cap el bar del mercat que es diu Ginebra, on trobem uns petits personatges guapíssims dinant, jo m'hi apuntaria, quina bona pinta té tot!!. La Mon em convida a tastar l'amanideta russa, mmmmm que bona!. Després de riure una bona estona amb l'Àngel, el propietari del bar, i de prendre'm 2 vichys de cop, seguim visitant les paradetes del mercat amb l'Àgata.
























Aquest mercat conta amb un servei a domicili gestionat per la fundació tres turons
I un detallet, m'ha encantat una iniciativa que s'ha portat a terme: el sorteig d'unes caixetes plenes de productes del mercat entre tots els clients. L'Àgat es va encarregar de donar els premis.


VED

I com que la carn de vedella és el producte que hem escollit amb la Mon per a cuinar un plat pel mercat, jo us faré un CACHOPO, que és una mena de llibret farcit de pebrot escalivat i pernil del bo, però que jo l'ompliré amb albergínies arrebossades i formatge feta, una combi d'allò més grega, encara que el plat és d'origen asturià i jo el vaig menjar per primera vegada a un bar d'Altea, El raconet,  poblet d'estiueig de la província d'Alacant, on sopàvem sovint unes vacances de fa uns quants anys.
Només necessiteu: tall que es pela ( 1 per persona), albergínia a rodanxes (recordeu, salar-la una estona abans i deixar-la en un sedàs, així perd la possible amargor de la pell i agafa menys oli al fregir-la). 1 ou i farina de galeta per a fer els 2 arrebossats i la feta.

FEMCUINETES: el tall que es pela és la carn de vedella que a mi m'agrada més per a fer arrebossats, l'haureu d'aplanar molt, la podeu picar amb una maça de morter. Mentre arrebosseu les rodanxes d'albergínia amb farina de galeta i ou i talleu la feta a talls. Ompliu la meitat de la carn amb l'albergínia arrebossada i la feta i feu com si l'emboliquéssiu. Farina de galeta i ou i a fregir-la amb força oli d'oliva.




Espero que us agradi. 

Ah i no oblideu visitar l'entrada de la Mon d'April's Kitch, l'altra mitja part del projecte
#welovemercatsdebarcelona

dimecres, 5 d’agost del 2015

CORDERO, FETA, CALABACIN, BURGUER'S-JAMIE OLIVER-COOKING THE CHEF


Con esta receta "Hamburguesa de cordero con feta y calabacín" de Jamie Oliver participo en Cooking the chef.




Ingredientes: 
  • 400 grs de carne de cordero picada 
  • 1/2 calabacín toscamente picado
  • 1/2 lima rallada (la piel)
  • 50 grs de feta
  • 1 yema de huevo 
  • Perejil y pan rallado
  •  1 pepino.
Para la salsa: 
  • 1 cucharada sopera de mostaza inglesa
  • 1 cucharada sopera de ketchup 
  • 3 cucharadas de yogurt griego sin azúcar.
4 panecillos para hamburguesa con sésamo.





Preparación:
  1. Mezclar la carne de cordero con el calabacín, la feta, la yema de huevo y un poquito de perejil, probar de sal y añadir un poco de pan rallado.
  2. Hacer 4 hamburguesas y freírlas con poco aceite de oliva.
  3. Mezclar el yogurt con la mostaza y el ketchup para preparar la salsa. Cortar el pepino a rodajitas y montar el plato.




dilluns, 3 d’agost del 2015

ROSTIT DE FESTA MAJOR-CERÀMIQUES TERRAFORTA-CERÀMIQUES GRAUPERA



A la comarca de La Selva, a ponent, al peu del vessant oriental del massís del Montseny s’alça Breda. En mig de 2 rieres , la de Repiaix que neix a Montsoriu i la que porta el seu mateix nom.

3500 bredencs la poblen, alguns dedicats a pagès, altres a la ramaderia  i uns quants a la indústria de la  metal·lúrgia o de la ceràmica, activitats documentades ja al segle XVI i que perduren avui en dia, afegint-se alguns tallers de ceràmica artística.

Breda es va especialitzar cap el 1583 en la fabricació d’olles. Les distribuïen per tota Catalunya i des del port d’Arenys les exportaven fins a les Amèriques. Van arribar a coexistir 144 mestres terrissaires. El 1777 van formar gremi propi...d’ollers.

L’interès que tinc per la cuina catalana em va portar ja fa molts anys, més de 20, a visitar aquesta població atreta ,com d’altres, per la seva gastronomia i per poder-me abastir, com no, d’olles. Cada quant temps agafava el car i m’hi plantava. La meva iaia Júlia, la de les receptes, m’havia donat tota una sèrie de “secrets” perquè les olles no se m’esquerdessin, fregar amb un all el cul de l’olla, deixar-la tota una nit enfonsada en aigua a la banyera, resar 3 parenostres abans de fer-la servir, jajajaja, no sé si funcionaven, però jo ho repetia tot cada vegada, per si de cas. Però fa cosa d’un parell d’anys quan vaig començar tota aquesta aventura del bloc, que m’hi vaig arribar buscant altres peces, més sofisticades com plats decorats, safates, etc. Llavors va ser quan vaig començar a freqüentar Ceràmiques Terraforta. 



Per aquelles coses de la vida, em vaig atrevir a explicar-li a la Dolors que tenia un bloc de cuina i que aquells plats de colors m’anirien molt bé per a les fotografies. I poc a poc vam anar fent coneixença.  Ens seguíem mútuament pel facebock on jo de tant en tant hi penjava un o altre plat de la col·lecció que poc a poc m’havia anat comprant.  Un dia m’assabento que aviat faria 35 anys que el taller terrissaire de 1543  s’havia convertit en la botiga de ceràmica que portava en Francesc Mas i  per a celebrar-ho farien unes quantes visites guiades i jo que últimament no em perdo ni una, m’hi vaig apuntar.



Fantàstica visita amb premi inclòs i això que no em toca mai res. En aquesta ocasió el lot d’olles del ceramista Josep Graupera, que em va fer entrega del mateix, que rifaven en combinació amb el sorteig de la ONCE, ha vingut a engrossir la meva fantàstica col·lecció de plats, olles, pots i  altres estris de cuina, aviat haurem d’emigrar jo i els pots, i de ben segur us puc dir que desprès de fer-los servir,  són una verdadera meravella.




Per a celebrar-ho i com que és temps de festes majors, aquí os deixo la meva recepta i espero que us agradi.

FEMCUINETES

Costella de porc que posarem a confitar en oli d’oliva a 90°, unes 4 hores al forn, amb pastanaga, ceba tendra, alls, llorer, api, sal, pebre negre i romaní. Recordeu que els confitats han de portar una mica més de sal que l’habitual.

Amb els menuts del pollastre, les ales i la carcanada, una pastanaga, una ceba tendra, una cabeça d’alls i un parell de fulles d’api farem un brou suau. Recordeu de posar tots els ingredients dins de l’olla amb aigua freda.

Mandonguilles que preparem amb carn picada (vedella i porc) uns 400 grs, 1 all ratllat, 1 ou, farina de galeta i julivert. Enfarineu-les abans de fregir-les, de pas, aquesta farina ajudarà a espessir la salsa.

El pollastre tallat a octaus, el salpebrem i el fregim en abundant oli d’oliva i una cabeça d’alls. Ha de quedar torrat per fora, però no totalment fet, és només perquè al fer el rostit no perdi el líquid i quedi sec.

Tallem un parell de botifarres a trossos i també les fregim.


Fem un sofregit de ceba, all i tomata, tirem un bon raig de vi ranci i que evapori. Afegim el pollastre, la costella confitada que haurem tallat a trossos grans i ho cobrim de brou. Quant hagin passat 20 minuts afegim les mandonguilles i les botifarres i ho deixem mitja hora més. Quan faltin uns 7 o 8 minuts poseu prunes i pinyons.