Ingredients:
- 1 kg de calamars
- 1 ceba grossa
- 2 tomàquets
- 2 talls de lluç
- Uns 200 grs de gambetes petites pelades
- 1 ou
- Panko o farina de galeta
- Farina blanca
- Sal, oli d’oliva verge extra
- Cloïsses
- Musclos
- Pel sofregit: 2 cebes, 1 all i 3 o 4 tomàquets
Elaboració:
- Sofregiu una ceba tallada el més fina possible.
- Afegiu els tomàquets pelats i sense llavors i espereu que perdin tota l’aigua. Ha de quedar com una confitura.
- Incorporeu les gambetes senceres i el lluç esmicolat. Li doneu un parell de voltes.
- Fora del foc hi poseu un ou i una mica de panko o farina de galeta.
- Farciu els calamars, podeu fer servir una mànega de pastisseria.
- Tanqueu un per un amb un escuradents. Punxeu-los.
- Enfarineu-los i fregiu-los perquè quedin ben segellats. Reserveu.
- Feu el sofregit, amb les cebes tallades ben petites, l'all picat i els tomàquets sense la pell ni les llavors.
- Incorporeu els calamars i feu-los coure uns tres quarts d'hora, a foc baix. Podeu afegir una mica d'aigua, si cal.
- Quan faltin uns 5 minuts incorporeu les cloïses ben netes i els musclos, oberts al vapor.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada