dijous, 20 de setembre del 2018

ARRÒS AMB SALSISSA DE TOLOSA



Aquest estiu hem visitat l'estupendíssima ciutat de Tolosa de Llenguadoc amb la intenció de passejar-nos pel mercat Victor Hugo, un dels més grans de la població amb una oferta gastronòmica al pis de dalt prou interessant...
Tancat per reformes! 
Hi haurem de tornar.

La salsissa de Tolosa és una salsitxa fresca originària de Toulouse, feta de carn de porc, sal i pebre i algunes espècies secretes, més prima que la nostra butifarra, la catalana, i  és un dels ingredients principals i imprescindibles de la cassoulet, plat típic de la zona.

Recepta


Ingredients:
  • 320 grs d'arròs bomba
  • Una salsissa de Tolosa (la venen en forma d'espiral)
  • Uns quants llagostins
  • Uns quants musclos
  • Pebrot escalivat
  • Pel sofregit: dos cebes, quatre alls, 800 grs de tomàquets molt madurs, oli d'oliva i sal
  • Una culleradeta de cafè de pasta de curri
  • Romaní
Preparació:
  1. He fet un sofregit de tomàquet perquè m'agrada molt la combinació que fa amb les salsitxes. Talleu les cebes finíssimes i les comenceu a sofregir en oli d'oliva, a foc baix, fins que quedin transparents. Hi poseu els alls picats i immediatament els tomàquets pelats i sense llavors fins que redueixin del tot. Tasteu de sal.
  2. Poseu una paella al foc amb oli d'oliva i fregiu les salsisses tallades en quatre trossos. Les reserveu.
  3. En el mateix oli salteu els llagostins i els musclos i també els decanteu.
  4. Poseu el sofregit a la paella i incorporeu l'arròs bomba. Afegiu un litre d'aigua bullent, les salsisses i la cullerada de pasta de curri. ha de coure a foc fort uns 8 minuts.
  5. Baixeu el foc, incorporeu els llagostins i els musclos i feu coure uns 5 minuts més. 
  6. Decoreu amb el pebrot escalivat, torneu a pujar el foc i que cogui uns 3 o 4 minuts més.
  7. Espolvareu amb una punteta de romaní.

2 comentaris: