Tagin de kefta i ou |
Plat d'Orient Mitjà que es prepara amb tomàquets guisats, ous i forces espècies. Es cuina en una paella de ferro o en un tagin. El nom sembla que vol dir barreja i probablement primer va ser conegut com chakchouka que en berber anomena un estofat de verdures i és un plat bàsic de las cuines de Tuníssia, Egipte, Marroc...
L'origen se'l disputen els turcs, el Marroc i els del Iemen. També es cuina a Palestina i a Israel acompanyat de pa.
Es pot prepara amb pebrots verds, amb tofú substituint els ous, amb corder, i fins i tot amb formatges salats com la feta. S'assembla al menemen turc, al "pisto" manxec o al lecsó hongarès.
Shakshuka
Ingredients:
- Per a fer les mandonguilles de corder (kefta) 400 grs de carn de corder picada, una ceba gran (200 grs) ratllada, julivert, cilantre, menta, 2 culleradetes de pimentó dolç, 1 culleradeta de comí, sal i pebre negre i un polzim de pimentó picant (opcional)
- 4oo grs de tomàquet picat
- 3 alls
- Julivert picat
- 1 culleradeta de comí
- 1 culleradeta de pimentó dolç
- Sal i sucre
- 150 grs de llenties cuites
- 4 ous
- Cilantre per a decorar
- Pa per acompanyar
- Oli d'oliva verge extra
Preparació:
- Per a fer les kefta: barregeu tots els ingredients en un bol i amb una cullera feu boletes i les fregiu en oli d'oliva. Reserveu.
- En un tagin o paella de ferro poseu oli d'oliva i comenceu a coure els tomàquets amb els alls, una mica de julivert picat, el comí, el pimentó, el pebre, la sal i un polzim de sucre. Porteu a ebullició, tapat, a foc suau, durant uns 20 minuts.
- Afegiu les llenties i que coguin uns 5 minuts.
- Afegiu les kefta i ho coeu tot junt 5 minuts més.
- Poseu els ous entre les mandonguilles, tapeu la paella i espereu uns 5 minuts.
- Serviu amb el cilantre picat i acompanyat de pa.
Casablanca |
Bibliografia
- Nargisse Benkabbou. "Casablanca, cocina de Marruecos" Blume. Barcelona 2018
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada