dilluns, 13 d’abril del 2015

PEBROTS FARCITS D’ARRÒS I CALAMARS DE LLAUNA A LA SEVA TINTA-PIMIENTOS RELLENOS

Quan vivia a Alfafar a principis dels 90 del segle passat, per motius de faena, anava a voltes a dinar a casa d’una senyora, molt llesta, que ja veia a venir que es posaria de moda fer menjar a casa pròpia i que vinguera gent quasi desconeguda a gaudir dels àpats per un preu ajústaet.
A la seua casa vaig conèixer alguns plats típics de la Cuina Valenciana, però Pemintons rellenos no en va fer mai.

Hui i depuis que uns companys del Facebook, m’indicaren on trobar receptes, me posat mans a la faena i m’ha sortit este plat.

PEMINTONS RELLENOS D’ARRÒS I CALAMARS DE LLANDA EN LA SEUA TINTA

Agafeu un pebrot vermell per persona, o groc, o verd d’aquells ben molsuts i sobretot que s’aguanti de peu. Renteu-lo bé, talleu l’extrem superior de cada pebrot conservant la tija, buide-lo bé i reserveu.
Feu un bon sofregit amb 1/2 ceba tendra, 1 tomata pelada sense llavors i un bon raig de vi dolç, per pebrot. Afegiu una llauna de calamars amb tinta per cada dos pebrots i remeneu. He posat uns 60 grs d’arròs per cada persona o pebrot.

Farciu cada pebrot (només ¾ ) i el tapeu amb la seua tapaora, els poseu al forn una bona estona. Quan els pebrots estiguin fets, apagueu el forn i els deixeu reposar uns minuts.

Boníssims!




I hui (Un any depuis) us poso una altra versió, més bona si pot ser que m'ha explicat la Pilar d'Alcoi.

PIMIENTOS RELLENOS DE ARROZ CON ATÚN DE IJADA (TONYINA DE SORRA) Y LOMO

Ingredientes:
  • 1 pimiento por persona
  • 1 cebolla
  • 2 tomates sin piel ni semillas
  • Atún de ijada a tozos
  • Lomo de 2 colores a taquitos
  • 50-60 grs de arroz por pimiento
Preparación:
  1. Hacemos un buen sofrito con la cebolla y el tomate, si queréis podéis poner también un ajo trinchado.
  2. Limpiamos y cortamos la tapa (guardarla con el rabito) de los pimientos. 
  3. Añadimos al sofrito el atún, el lomo marcado (así no pierde jugos y queda meloso) el arroz y un poco de agua (1/4 vaso).
  4. Rellenamos 3/4 partes de cada pimiento, lo tapamos con su tapa y al horno.
  5. Cuando los pimientos están cocidos por fuera, el arroz también, aunque parezca mentira.
  6. Se puede poner una rodaja de tomate entre el relleno y la tapa de pimiento.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada