dimarts, 1 de setembre del 2015

POLLASTRE PIRI-PIRI ACOMPANYAT-CRÓMLECH.


Fa un parell de nadals vam fer un viatge a Portugal; Braga, Guimaraes, Porto, Vila Nova de Gaia, Aveiro, Coimbra, Lisboa, Sintra...Evora i el Crómlech de los Almendros, situat a Nossa senhora de Guadalupe, està considerat un dels monuments megalítics més importants de la Península Ibérica. El seu estat de conservació és excepcional, data del Neolític inicial, encara que s'han pogut documentar 2 etapes constructives més, una al Neolític mig i una altra cap el Neolític final, d'aquesta última són els gravats de caire religiòs, trobats en alguns dels monòlits. Alguns d'aquests arriben a medir fins a 3 metres d'alçada i se n'han contabilitzat 24.
10 dies, 5000 kms, una meravella. Repetirem.





I ara també repeteixo i us porto una altra recepta d'aquest país veí, feta però a la meva manera. Aquest cop un pollastre piri-piri, espècie molt picant de la que ja us he parlat en un altre post.

L'acompanyo d'una amanida de rúcula i un plat d'albergínies confitades amb formatge fresc de cabra.

Ingredients per a 4

Per al pollastre:
1 pollastre de pagès tallat a octaus
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 ceba
1 cabeça d'alls
1 raig de moscatell de Setúbal
sal i oli d'oliva
piri-piri al gust

Per l'amanida:
1 paquet de rúcula
1 paquet de tomàquets negres petits
Vinagreta: 1 llimona, sal i oli d'oliva

Per les albergínies confitades:
2 albergínies
formatge fresc de cabra
pebre dolç vermell sal i oli d'oliva

FEMCUINETES
Agafeu una cocotte i poseu tot en cru, el pollastre (ja salat) la ceba tallada en mitges llunes, els 2 pebrots a talls i la cabeça d'alls sencera amb pell i tot. A foc viu ho regeu amb el vi dolç de Setúbal i quan s'evapori una mica, baixeu el foc, ho tapeu i que cogui tot junt 1 hora. Quan faltin uns 10 minuts tasteu de sal, afegiu el piri-piri al gust (pica molt amb una culleradeta de cafè n'hi ha prou). Deixeu reposar un parell d'hores.

Mentre es fa el pollastre, talleu les albergínies, saleu-les i deixeu-les en un sedàs 1 horeta. Les confiteu en força oli d'oliva a baixa temperatura, les poseu en un plat, un bon tall de formatge i un polsim de pebre vermell per sobre.

L'amanida només li afegiu la vinagreta i llavors els tomàquets tallats per damunt.








2 comentaris:

  1. Hui.... ja em vas tocar el cor amb la foto quan vaig reconeixer les estovalles. Portuga està tambè en e meu cor i m'ha agradat aquest record que portes.
    El pollaste així estofadet ha d'estar boníssim.... amb el toc dolçet del moscatell....i que dir de les esberginies que son la meva debilitat.
    Bon dinar has fet avui Montseta..... !!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Mon, el tornaré a fer i et convido, ha quedat molt bo i és fàcil de fer.

      Elimina