divendres, 29 d’abril del 2016

UNA SOPA JAPONESA BEN ACOMPANYADA-RAMEN


No és la meva especialitat, però a casa diuen que els faig molt bons, els seus fideus, vull dir.
Per aquelles coses de la feina conec un pèl a aquestes gents, tècnicament impecables, treballadors incansables, però una mica quadrats i els hi falta la salsa pel meu gust.

La seva gastronomia, la diària, la que ells mengen és per a mi una meravella. És però molt, molt laboriosa.
Vaig tenir la sort d'assistir a un curs que impartia una noia japonesa, Miho Miyata i que precisament ens va ensenyar a cuinar els plats que posen a taula cada dia i no tant aquells pels que s'han fet famosos com el sushi per exemple, però aquests seran per una altra entrada.

Avui us preparo una sopa de les famosetes, molt japonesa malgrat l'origen podria ser xinès. Hi ha a Barcelona restaurants que s'hi han especialitzat i que el fan molt bo. Jo el vaig aprendre del cuiner del Minato, porta feina però paga la pena. 
Fem Ramen.






Ingredients i elaboració:

S'ha de fer un brou de pollastre (torigara supu) i un altre que no és ben bé un brou sino una barreixa d'uns quants ingredients que s'han d'escalfar no gaire estona.

  • Brou base: carcases de dos pollastres, la part verda de tres cebes tendres, un tros de gingebre fresc i dos litres d'aigua. Ha de bullir una hora
  • El brou ramen: barreixem i escalfem sis cullerades de salsa de soja, una d'oli de sèsam, vuit de sake, una de sucre, pebre i dos alls ratllats.
  • Bullim els fideus en el brou de pollastre i afegim el brou ramen. 
  • Servim amb els acompanyaments. 

Us poso també la recepta del Chashu que és un dels acompanyaments típics d'aquesta sopa, junt al ou dur, el Naruto que és una mena de pasta de peix en espiral que venen a molts pocs establiments i la ceba tendra picadeta que jo l'he substituida per pebrot escalivat per donar-li un toc de la terra.
Podeu posar els acompanyaments que més us agradin. Algunes vegades hi poso llagostins arrebossats amb tempura i afegeixo una cullerada de miso (no ha de bullir) al acabar el brou base. 

CHASHU
  • Salpebrem els talls de llom de dos colors i els marquem en una paella amb una mica d'oli d'oliva.
  • Barreixem en una cassola: un litre d'aigua, 100 cc de sake, una cullerada de mirin, 100 grs de sucre moré, 100 cc de salsa de soja, dos alls ratllats, una cullerada de gingebre en pols i una ceba tendra tallada fina.
  • Afegim el llom ja fregit i ho fem bullir una hora.
  • Guardem a la nevera tot junt durant 24 hores.

Receta en castellano

Ramen

Ingredientes y elaboración:

Haremos un caldo de pollo (torigara supu) y otro que no es exactamente un caldo sino una mezcla de varios ingredientes que se han de calentar muy poco tiempo.
  1. Para el caldo base: las carcasas de dos pollos, la parte verde de tres cebolletas, un trozo de jengibre fresco y dos litros de agua. Que hierva una hora.
  2. Para el caldo ramen: mezclamos y calentamos seis cucharadas de salsa de soja, una de aceite de sésamo, ocho de sake, una de azúcar, pimienta al gusto y dos ajos rallados.
  3. Hervimos los fideos en el caldo de pollo y añadimos el caldo ramen.
  4. Servimos con los acompañamientos.
Os pongo también la receta del Chashu que es uno de los acompañamientos típicos de esta sopa, junto al huevo duro, el Naruto que es un tipo de pasta de pescado en espiral que venden a muy pocos establecimientos y la cebolleta picadita que yo la he sustituido por pimiento asado para darle un toque de la tierra.
Podeís poner los acompañamientos que más os gusten. Algunas veces pongo langostinos rebozados con tempura y agrego una cucharada de miso (no debe hervir) al terminar el caldo base.

CHASHU
  1. Salpimentamos los trozos de lomo de dos colores y los marcamos en una sartén con un poco de aceite de oliva.
  2. Mezclamos en una cazuela: un litro de agua, 100 cc de sake, una cucharada de mirin, 100 grs de azúcar moreno, 100 cc de salsa de soja, dos ajos rallados, una cucharada de jengibre en polvo y una cebolleta cortada fina .
  3. Añadimos el lomo ya frito y lo hacemos hervir una hora.
  4. Guardamos en la nevera todo junto durante 24 horas.

4 comentaris:

  1. M'encanta el ramen i em sembla una recepta molt apetitosa. Jo no m'he posat mai encara, però veig que no es massa difícil. Ho tindré en conte.

    ResponElimina
  2. Caram Montse, quantes casualitats... Acabo de començar un curs amb la Miho, i m'està agradant. Ara, el Ramen no el tocarem perquè treballarem receptes de temporada, més fresques.
    Salut!

    ResponElimina