dimecres, 13 de juliol del 2016

KATSUDON

Tonkatsu i donburi li donen el nom, 
porc i arròs, 
i és una delícia.

Ingredients i preparació:
  • Arròs, uns 70-80 grs per persona
  • Llom, un parell de talls per persona
  • Un ou per persona, i un per a rebossar
  • Brou dashi
  • Salsa de soja
  • Mirin
  • Sucre moré
Per a fer l'arròs:
  1. Rentar l'arròs sota l'aixeta, amb compte que no es trenqui, unes quantes vegades, fins que l'aigua surti neta.
  2. Deixar l'arròs en aigua, la mateixa quantitat que d'arròs i una mica més, uns 30 minuts.
  3. Portar a bullir l'arròs a foc fort, tapar-lo i baixar el foc al mínim, fins que es begui tota l'aigua.
Per a fer la salsa del katsudon:
  • Barregeu i feu un bull:
  1. 100 cc de dashi, és un brou japonès que el podeu fer amb 20 grs de katsuobushi (aquell atun finet que trobem a sobre dels fideus) i 10 cm d'alga Kombu en 1 litre d'aigua. A les botigues orientals en podeu trobar de fet.
  2. Dos cullerades soperes de salsa de soja.
  3. Dos cullerades de mirin.
  4. Dos cullerades de sucre roig.
Per a fer el tonkatsu:
  1. Salpebreu el llom tallat d'un cm de gruix.
  2. El passeu per farina blanca, per ou batut i per panko o pa ratllat.
  3. Fregiu en abundant oli d'oliva. Reserveu
El katsudon:
  1. Afegiu la salsa al llom tallat a tires i deixeu coure uns minuts.
  2. Afegiu l'arròs.
  3. Afegiu l'ou batut i apagueu el foc.
  4. Serviu.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada