Ingredients:
- 4 talls de morro de bacallà ja desalat
- Un parell d'alls
- Julivert
- Pebre vermell Tap de Cortí
- Una copa de vi blanc
- Oli d'oliva
- Farina
- Fesolets per acompanyar
Preparació:
- Enfarinem el bacallà i el fregim en força oli d'oliva per les dues bandes. El reservem.
- En el mateix oli, colat (si n'hi ha molt, en traieu una mica) fregim els alls tallats en làmines i el julivert. Ja fora del foc afegim una cullerada de pebre vermell Tap de Cortí i una copa de vi blanc.
- En una llanda fem un coixí de fesolets de Santa Pau, posem el bacallà per sobre i ho reguem amb l'oli i els alls que hem preparat.
- Ho enfornem cinc minuts a 180º.
- Es pot menjar fred o calent com més us agradi.
Bacallà amb sobrassada i mel
Ingredients:
- 4 talls de morro de bacallà, però també queda bo amb la penca
- Mel
- Sobrassada de Mallorca
- Oli d'oliva
- Farina
- Ceba confitada (opcional)
Preparació:
- Enfarinem el bacallà i el fregim en oli d'oliva.
- Posem el bacallà en una plata que pugui anar al forn i li posem per sobre dues o tres boletes de sobrassada. Ho reguem amb una cullerada d'oli de fregir el bacallà i ho posem tres o quatre minuts al grill fins que la sobrassada es desfaci per sobre del bacallà.
- Emplatem el bacallà i afegim per sobre una cullerada de mel.
- Podeu afegir una mica de ceba confitada abans d'entrar-lo al forn.
Bacallà amb nata
Ingredients:
- Bacallà esqueixat (250-300 grs)
- Una patata tallada tipus palla o ratllada
- Una ceba tallada molt prima
- Crema de llet
- Parmesà (opcional)
- Oli d'oliva
Preparació:
- Fregim la ceba, no cal caramelitzar-la.
- Afegim la patata i també la fregim.
- Ara hi posem el bacallà i tot seguit la crema de llet, no gaire, ha de quedar espès. Li donem unes voltes que es barreixi tot bé.
- Ho posem en una safata que pugui anar al forn i ho cobrim de parmesà. Ho gratimem fins que quedi daurat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada