A la cuina com a la vida...menys és més i és per això que avui faig una recepta senzilla, de cuina d'aprofitament: Croquetes de carn d'olla.
Els ingredients per a fer aquesta recepta no són mai fixos, posareu el que us hagi sobrat de l'escudella i carn d'olla: botifarra, pollastre, carn de vedella, pastanaga, patata i fins i tot algun cigronet, tot, tot, queda bo. Només cal que ho piqueu ben petit i feu una beixamel o una velouté.
Ingredients:
- Tres cuixes de pollastre o gallina
- Un tros de pilota
- Algun trosset de botifarra del perol
- Una miqueta de botifarra negra
- Carn de vedella
- Patata bullida del brou
- Pastanaga
- Uns quants cigrons
- 50 grs de mantega
- 50 grs de farina
- Brou o llet
- Ou, farina i farina de galeta per arrebossar
- Sal i oli d'oliva
Preparació:
- Traieu la pell i els ossos de les cuixes, Feu bocins molt petits i piqueu-ho amb un ganivet.
- Talleu i piqueu la pilota, la botifarra i la carn de vedella.
- Xafeu la patata, la pastanaga i els cigrons.
- Poseu una paella al foc i desfeu la mantega, afegiu tot el que heu picat i xafat i doneu-li unes quantes voltes, que quedi tot ben barrejat.
- Afegiu la farina i remeneu uns cinc minuts i així cou la farina.
- Afegiu poc a poc el brou (si ho preferiu poseu llet) i aneu remenant molta estona perquè quedi tot ben barrejat.
- Filmeu la pasta perquè no faci crosta i deixeu-la tota la nit a la nevera.
- El dia següent, feu boletes, passeu-les per farina, ou i farina de galeta i fregiu-les en abundant oli d'oliva.
- Deixeu-les en un paper de cuina un parell de minut que absorbirà l'oli sobrant i serviru-les.
Bona feina!
ResponEliminaMmmmmm...quines croquetes més bones, Montse!
ResponEliminaPetons i....Feliç Any 2017!
Olga
Qui diu q para la taula?
ResponEliminaJa Ja Ja
EliminaJo mateixa.