dilluns, 7 de maig del 2018

LA FIRA DE SANT ISIDRE DE VILADECANS-JAM-CREMA DE CARBASSA


Arriba la primavera i amb ella la 48a Fira de Sant Isidre a la població de Viladecans que enguany se celebra els diés 12 i 13 de maig.
La primera  edició d'aquesta fira, en honor al patró de la pagesia va tenir lloc l'any 1970 i va començar com una exposició de productes del camp i maquinària agrícola. Poc a poc, la fira ha anat incorporant els nous sectors econòmics i socials de la ciutat, encara que mai ha perdut els seus orígens arrelats a l'agricultura local.

La carbassa i el tomàquet en són els protagonistes, així com els horts urbans que a partir del primer trimestre del 2019 comptarà amb 40 d'aquests nous espais a la localitat. Apropa't a l'estand de l'Ajuntament que t'ajudaran a construir-te'n un de cassolà al teu balcó.





El recinte firal de Cúbic a la Pl. de la Mediterrània, esdevé l'escenari on es consolida aquest any la cita. A l'interior hi trobareu el Concurs Exposició de Fruits del Camp, organitzat per la Cooperativa Agrícola, i l'Espai gastronòmic amb tastos i tallers diversos.
A l'exterior, al Mercat de la Cooperativa, hi trobareu tot el producte local i a la zona de Restauració una oferta d'allò més atractiva per a fer un mos i l'insubstituible Esmorzar de Pagès a un preu popular. L'Espai de Cuina li dóna un més gran protagonisme a la cuina en directe del producte de proximitat amb l'estreta col·laboració del Gremi d'Hostaleria i la Cooperativa Agrícola. Cuiners de Viladecans i el col·lectiu comarcal CUBAT seran els encarregats d'oferir diverses receptes senzilles i saludables on el tomàquet i la carbassa seran els protagonistes.






Nosaltres hem participat aquest dissabte a la JAM Session que reuneix per cinqué any cosnsecutiu, cuiners, bloguers i companys de la premsa, com a acte previ de presentació a la fira. Hem rebut la visita d'autoritats de la ciutat que s'han afegit a la sessió de cuina que enguany ha tingut lloc a l'exterior del Mercat de la Pl. Europa, encarregats de proporcionar-nos el producte fresc que hem cuinat entre tots.



Cuinant a la JAM session amb la Silvia de Chupchupchup i la regidora de Comerç i Turisme, Carmen Gimeno.



Crema de carbassa amb pernil i llavors


Ingredients:
  • 500 grs de carbassa neta
  • 1 porro (la part blanca)
  • Aigua o brou vegetal
  • Virutes de pernil
  • Llavors diverses (pipes, sèsam, pipes de carbassa, etc)
  • OOVE, sal i pebre blanc
  • 1 copa de vi blanc
  • 2 cullerades soperes de mantega
Preparació:
  1. Sofregim el porro tallat molt finet en una cassola amb oli d'oliva. Desglacem amb el vi blanc.
  2. Afegim la carbassa tallada a daus d'1cm aprox i l'enrossim. Cobrim escasament d'aigua o brou vegetal i ho fem bullir uns 20 minuts o fins que la carbassa estigui toveta.
  3. Rectifiquem de sal i pebre, triturem i passem per un sedàs.
  4. Mentrestant en una paella, escalfem la mantega que es torri una mica, vigilant que no es cremi, fins que desprengui olor a avellana i la incorporem a la crema remenant suaument.
  5. Decorem amb el pernil i les llavors.



Ens hi trobem!





2 comentaris: